• Načítám...
>

Divadlo Spejbla a Hurvínka připravilo novinky

  • 17. října 2019,
  • 8:53,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Divadlo Spejbla a Hurvínka představilo připravované novinky. Diváci od 4 let mohou zhlédnout novou hru Past na Hurvínka nebo si zakoupit audiokniku na CD. To a mnohem více uvidíte v následující reportáži.

Reklama

Od 12. října mohou diváci od 4 let vidět v Divadle Spejbla a Hurvínka novou hru na motivy legendárního představení Miloše Kirschnera a Vladimíra Straky - Past na Hurvínka. Jedná se o obnovenou hru s detektivní zápletkou.

"Je to hra o tom, že Hurvínek trochu lajdačí a pan Spejbl s paní Kateřinou na něj nachystají pastičku a trochu se jim to vymkne z ruky," řekla Denisa Kirchnerová, ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka.

Vedení divadla zároveň představilo novou audioknihu s názvem Taťuldo, zhasni. Křest si nenechaly ujít ani známé osobnosti.

"Já se přiznám, že mám teď chuť si to po 20 letech pustit a vědět, co to se mnou udělá. Já si myslím, že to je látka, která je právě třeba i pro dospělé, protože ten humor je vlídný, takový hezký český, je tam určitě i spousta poučení," řekl Milan Peroutka, herec a zpěvák.

"Je to vlastně příběh o tom co se stane, když u Spejblů praskne žárovka. A díky této situaci se seznámíme s vynálezci žárovky Edisonem, Křižíkem, mihne se tam i Nikola Tesla," řekla Denisa Kirchnerová.

Ve spolupráci s Nadačním fondem pomoci Karla Janečka spustí divadlo tzv. zavěšenou vstupenku. Ta bude vyhrazena dětem ze sociálně znevýhodněných rodin.

"Které jsou pak distribuovány, když je lidé zakoupí v té sbírce, na jednotlivé sociální odbory MČ a jdou dětem, které by se do divadla obtížně dostávaly," řekla Denisa Kirchnerová.

Tento rok slaví loutka Spejbla 100. narozeniny. V rámci těch oslav si divadlo připravilo několik doprovodných akcí. Více informací naleznou zájemci na webových stránkách divadla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu