• Načítám...
>

Praha posílila odtahové hlídky

  • 18. října 2019,
  • 23:26,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Řidiči, kteří parkují načerno v modrých zónách, mohou své auto nyní velmi pravděpodobně najít na odtahovém parkovišti. Městská policie totiž posílila odtahové týmy strážníků. Ty budou v terénu nasazeny až do půlky ledna příštího roku.

Reklama

Vedení města chce být důslednější v řešení neoprávněně zaparkovaných aut na tzv. modrých zónách. Městská policie proto nasadila do terénu 9 odtahových hlídek strážníků, jejichž úkolem je nařizování odtahů z rezidenčních zón.

"Vedly nás k tomu četné žádosti městských částí, kde jsou zavedeny zóny placeného stání. Je to pouze z těch modrých zón. MČ od toho očekávají, že vymístíme ta auta, která si neplatí to parkování a tím se uvolní místa zejména pro rezidenty," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Odtahy se netýkají pouze centrálních částí metropole, ale všech lokalit, kde jsou zavedené modré zóny placeného stání. Z toho důvodu došlo k navýšení počtu odtahových vozidel.

"My jsme dostali požadavek od náměstka primátora pro dopravu na zásadní zvýšení počtu odtahů z rezidentních, tzn. z modrých zón, placeného stání. Ten požadavek byl na 16 odtahových vozidel a 16 hlídek strážníků, kteří budou nařizovat odtahy. Týká se to MČ, kde jsou zřízené zóny placeného stání, tedy Praha 1 až Praha 8," řekl Eduard Šuster, ředitel Městské policie hl. m. Prahy.

Proti požadovaným 16 hlídkám jich MČ nasadila prozatím 9. 

"Chceme po dobu 3 měsíců realizovat to opatření v tomto složení. Poté to vyhodnotit a ověřit, jestli platí ta hypotéza o tom, že počet odtahů je přímo úměrný respektovanosti zón, rsp. jestliže se zvýší počet odtahů, tak dojde ke zvýšení respektovanosti zón placeného stání. Nebo jestli to, že ta respektovanost v těch zónách klesá, je způsobeno nějakou jinou příčinou," řekl Eduard Šuster.

Za první 3 dny bylo odtaženo více než 150 aut.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu