• Načítám...
>

Festival České doteky hudby se blíží

  • 12. prosince 2019,
  • 23:10,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Od 16. prosince do 6. ledna bude v metropoli probíhat mezinárodní hudební festival České doteky hudby. Pro milovníky vážné hudby je připravena řada zážitků. Od Dashy, která zazpívá s karlovarským symfonickým orchestrem, přes vánoční koncert vídeňského chlapeckého sboru, až po koncert s názvem Ruské hudební klenoty pod taktovkou dirigenta Mariuse Stravinského.

Reklama

21. ročník mezinárodního hudebního festivalu České doteky hudby se už kvapem blíží. 

"Rozsah zachováme zhruba stejný. Každým rokem je to 10 až 12 koncertů. A letošní ročník je vlastně trochu specifický jedním zaměřením. Tři koncerty letošního ročníku jsou věnovány spolupráci zemí V4, zveme právě významné polské, maďarské a slovenské umělce," řekl Miroslav Matějka, ředitel festivalu České doteky hudby.

A co všechno milovníky vážné hudby čeká?

"Počínaje Pražským jarem, kde zazní Janáčkova filharmonie s vynikající houslistkou z Polska, slečnou Wloszczowskou, vystoupí Gustav Beláček, vynikající barytonista, zazní Dvořákovy Biblické písně. A festival bude pokračovat svými dalšími koncerty v Kongresovém centru Praha panem Petrem s Janáčkovou filharmonií, vystoupí Dasha se symfonickým orchestrem Karlových Varů. A závěr festivalu budou pražští symfonikové s legendárním dirigentem, prasynovcem slavného Igora Stravinského, panem Mariusem Stravinským. A pochopitelně nemohu vynechat koncert nazvaný Vánoce ve střední Evropě - koledy, moteta, liturgické písně, ale i samozřejmě i umělé lidové písně v podání chlapeckého vídeňského sboru," řekl Miroslav Matějka.

Zahajovací koncert festivalu České doteky hudby je na programu 16. prosince. A festival potrvá až do 6. ledna. Podrobný program najdete na stránkách www.ceskedotekyhudby.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu