• Načítám...
>

Lidé okusili noční kouzlo skleníku Fata Morgana

  • 20. ledna 2020,
  • 16:48,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražská botanická zahrada pořádá noční prohlídky skleníku Fata Morgana. Ty jsou totiž mezi Pražany velmi oblíbené a tak ani letos nechybí na seznamu akcí Botanické zahrady. My jsme se na jednu z nočních prohlídek vydali s naší kamerou.

Reklama

Ještě intenzivnější vůně rostlin a temná atmosféra setmělých tropů. To jsou noční prohlídky skleníku Fata Morgana, které si i letos pro návštěvníky připravila pražská Botanická zahrada.

"Návštěvníci ve večerních hodinách oproti denním prohlídkám mohou jednak slyšet drobné žáby bez blanky, které jsou před den potichu, ve večerních hodinách po setmění ale začínají hodně hlasitě kuňkat. A zároveň také mohou návštěvníci vidět některé rostliny, které voní lépe pouze v noci, ve večerních hodinách, jako třeba bíle kvetoucí hymenokalis," řekla Eva Novozámská, metodička pro vzdělávání.

Trasa noční prohlídky měří sice pouhých 220 metrů, trvá ale celou hodinu a její součástí je také odborný výklad.

"Průvodci návštěvníkům ukazují nejzajímavější druhy, mezi nimi hlavně užitkové rostliny, které jsou návštěvníkům velmi blízké. A mohou spatřit třeba kakaovník, různé druhy užitkových palem z tropů, které našinec nezná, ale v tropech se třeba běžně využívají. Dále také masožravé rostliny," řekla Eva Novozámská.

Návštěvníci mohou během nočních prohlídek vidět kromě rostlin také 2 sladkovodní akvária. 

"U nás v akváriích máme např. arowanu dvojvousou. To je naše největší ryba. Nebo mohou návštěvníci vidět také čtverzubce a občas i stříkouna. O večerní provázení je každoročně velký zájem, opakujeme ho již poněkolikáté. A letos je už leden vyprodaný," řekla Eva Novozámská.

Pokud byste i vy chtěli prožít noční dobrodružství v pražské Botanické zahradě, stačí si rezervovat některý z dalších termínů, které najdete na internetu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu