• Načítám...
>

Botanická zahrada buduje nový vstup i zavlažovací systém

  • 28. února 2020,
  • 17:24,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Stavební práce v botanické zahradě pokračují podle plánu. Nový bezbariérový boční vchod by měl být hotov v letos v dubnu a v nové budově s restaurací by chtělo vedení botanické zahrady zahájit už příští sezónu.

Reklama

Prostor pod skleníkem Fata Morgana v botanické zahradě se každý den mění před očima. Stavební pracovníci tady pokračují ve výstavbě zcela nové budovy, která nabídne například restauraci s terasou. Dále se pak v prostoru buduje také nový vstup do skleníku. 

"Práce probíhají podle plánu, probíhají první betonovací práce, základní modelace terénu už proběhly. Návštěvníci mohou vidět při průchodu k Fatě, že už je připraven výtah, kterým budou moci návštěvníci pohybově znevýhodněni překonat terénní přetížení," říká ředitel zahrady Bohumil Černý. 

Součástí proměny botanické zahrady je také výstavba nového bezbariérového vstupu u autobusové zastávky Kovárna, ten návštěvníky do zahrady povede přes vinici svaté Kláry. Práce jsou ale v lehkém časovém skluzu.

"Je tam malý časový skluz zhruba jeden měsíc, takže nový vstup otevřeme na konci dubna tohoto roku," dodává Bohumil Černý. 

Jen loni zahradu navštívilo kolem tři sta sedmdesáti tisíc návštěvníků a také proto vedení Prahy před časem avizovalo, že zvýší investice, které do revitalizace prostoru zahrady poputují, celkem je to 112 milionů korun. 

"Má to být takové centrum, kam si mohou lidé přijít odpočinout, něco se naučit, relaxovat, vidět druhy, které možná v přírodě už nikdy neuvidíte. Je to kus přírody v Praze, kterého si chceme vážit a který chceme dále rozvíjet," říká náměstek primátora Petr Hlubuček (STAN). 

Pokračují také práce na novém zavlažovacím systému, který by měl čerpat vodu pro zahradu a vinici přímo z Vltavy. V tuto chvíli je pod povrchem natažena devět set metrů dlouhá síť potrubí, která bude závlahu rozvádět do jednotlivých expozičních celků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu