• Načítám...
>

Praha 5 nabízí občanům dezinfekci na ruce zdarma

  • 8. dubna 2020,
  • 17:05,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Praha 5 rozdává obyvatelům této městské části dezinfekci na ruce zdrama. Lidé si ji mohou vyvednout na dvou výdejních místech. V Preslově ulici a na Poliklinice Barrandov.

Reklama

Preslova ulice 5. Právě zde najdou občané páté městské části výdejní místo, ze kterého si mohou odnést dezinfekci na ruce zdarma. A to vždy v pondělí a ve středu od 9:00 do 15:00. Dezinfekci tady rozdává zdejší radnice. 

"Stačí si přinést svou vlastní nádobu, ideálně skleněnou. Například sklenici na zavařování. Plastové nádoby od potravin nejsou ideální. Každý obyvatel si může odnést 300 ml dezinfekce.  Lidé si ale mohou odnést také dezinfekci pro někoho ze své rodiny, " říká Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Druhé výdejní místo najdou občané Prahy 5 na Poliklinice Barrandov a to vždy v úterý a ve čtvrtek od devíti hodin ráno do tří hodin odpoledne. A nejde o jedninou prevenci, kterou pátá městská část iniciovala. Stejně jako v jiných částech mettropole i tady se pustili do dezinfikování veřejných prostor. 

"My si myslíme, že je to důležité, protože koronavir zůstává na kovových předmětech poměrně dlouho. My jsme tomu tedy přizpůsobili naše úklidy a začali jsme používat dezinfekci. Nyní tedy realizujeme čtyři cykly velkého čištění. Vytipovali jsme celkem 70 lokalit, kde se shlukují lidé, " říká Lubomír Brož, místostarosta MČ Praha 5.

Jedním z míst, které Praha 5 dezinfkuje je například náměstí 14.října. Pracovníci zde dezinfikují například mobiliář nebo veřejné plochy. Městská část Praha 5 bude čištění horkou párou a dezinfekčními prostředky provádět pravidelně. A to až do skončení nouzového stavu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu