• Načítám...
>

Rada Prahy schválila vznik městského developera

  • 27. dubna 2020,
  • 15:38,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Rada Prahy schválila založení tzv. Městského developera. Cílem nové společnoti bude iniciovat, koordinovat a také realizovat bytovou výstavbu na městských pozemcích. Nová městská společnost by měla zaměstnávat deset až patnáct lidí.

Reklama

Novou bytovou výstavbu bude iniciovat a také realizovat Městský developer, nová městská společnost, jejímuž vzniku dali zelenou pražští radmí. Současná koalice se shodla na tom, že městské pozemky nebude prodávat, ale využije je právě k nové výstavbě, kterou bude developer koordinovat. 

„Role této organizace je příprava ideálně do podoby územního rozhodnutí. Myslíme, že to může zefektivnit a zrychlit využití některých městských stále prázdných pozemků,“ říká Jiří Pospíšil (Spojené síly pro Prahu), předseda zastupitelského klubu.

"Je také potřeba komunikovat se soukromým sektorem, jedná se například o přípravu území, na kterém bude probíhat ta držustevní výstavba. Nejedná se pouze o výstavbu ale také rekonstrukce městského bytového fondu,“ říká primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib (Piráti). 

Mezi první projekty, kterými by se nová příspěvková společnost měla zabývat, bude například prostor Palmovka nebo oblast Nové Dvory.

„Mohou tam vzninout nové malé městské části, kdy ten developer vytvoří strukturu. Samozřejmě pak to bude na politickém rozhodnutí, co bude výstavba privátním investorem, zda tam bude družstěvní výstavba, nebo výstavba městskou části nebo Prahou, doplňuje Jiří Pospíšil (Spojené síly pro Prahu), předseda zastupitelského klubu. „Pokud to zastupitelstvo schválí, tak počítáme s tím, že by to už v polovině roku mohlo začít pracovat. Je vytipováno čtyřicet městských pozemků a takové dva tři prijekty je možné začít realizovat během měsíců,“ dodává.

Už loni vznikla v Institutu a plánování hlavního města Prahy Kancelář městkého koordinátora. Ta měla za úkol vytipovat a prověřit pozemky vhodné pro bytovou výstavbu. Institut teď bude v jejich prověřování pokračovat ve spolupráci s městských developerem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu