• Načítám...
>

Nejvytíženější úsek metra A pokryl mobilní signál

  • 12. května 2020,
  • 22:05,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Od konce dubna se v pražském metru rozšířil mobilní signál. Ten v současné době pokrývá 20 stanic a trasu mezi nimi. Do konce letních prázdnin by signál měl být v dalších deseti stanicích metra.

Reklama

Od konce dubna se v pražském metru rozšířil mobilní signál. Ten v současné době pokrývá 20 stanic a trasu mezi nimi.

"Teď nově funguje signál mezi Můstkem a Muzeem. Takže jsme jedny z nejvytíženějších stanic připojili na mobilní signál a zároveň je tam signál LTE," říká Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Původní plán, pokrýt do konce března tohoto roku dalších 16 úseků se nepodařilo splnit. Nouzový stav měl vliv i na technické práce pod zemí.

"Je třeba si uvědomit, že práce mohou probíhat jen v noční dopravní výluce.Tam mají pracovníci zhruba 3 hodiny na to, aby pokračovali v pracích," říká Aneta Řehková, tisková mluvčí DPP.

Každou noc pracuje v metru přibližně 70 techniků. Ti k instalaci a montáži sítě do jedné stanice potřebují zhuba 50 hodin. Pokrytí tunelu mezi dvěma stanicemi zabere až dva měsíce.

"Na rozšíření signálu v metru pracujeme společně s konsorciem operátorů. Předpokládáme, že do konce letních prázdnin by ten signál měl být v dalších deseti stanicích metra. Například v úseku Smíchovské nádraží - Anděl," říká Aneta Řehková, tisková mluvčí DPP.

Pokud půjde vše podle plánu mělo by být kompletně celé metro pokryto mobilním signálem do konce roku 2022.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu