• Načítám...
>

Zoo Praha představila slůňata veřejnosti

  • 13. května 2020,
  • 14:35,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Návštěvníci pražské zoo mohou obdivovat nově narozená slůňata. Ta poznávají prostředí venkovního výběhu. Pouštět je sem chovatelé chtějí denně. Vše je ale závislé na počasí.

Reklama

Pražská Zoo poprvé představila čerstvě narozená slůňata. Ta byla poprvé vypuštěna do venkovního výběhu, kde se seznamovala s prostředím.

"Tomu mladšímu slůněti už je 5 dnů, takže je rozkoukané a dobře se pohybuje, takže začínáme s pouštěním do výběhu. Pro ty čerstvě narozené slony je to obrovská změna, každý nový zážitek je pro ně poprvé v životě. Učí se úplně základní věci, takže je to pro ně velký posun," říká Pavel Brandl, kurátor savců.

Slůňata by chtěli chovatelé do výběhu pouštět každý den. Vše je ale závislé na počasí.

"Když je teplo a neprší, tak prakticky denně, ale až odpoledne nebo po poledni. Takže ta slůňata vycházejí kolem 12 hodiny," říká Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

Dlouho očekávaná sloní mláďata se v pražské zoo narodila v rozpětí několik a týdnů. První z nich přišlo na svět 27. března. Druhé pak o 6 týdnů později.

"Pro nás je to pražský zázrak, že tady máme dvě slůňata narozená v rozpětí několika týdnů. Navíc jsou to samičky, my jsme se modlili, aby to byly samičky. Samci musí po čase odejít, ale samičky zůstanou a budou pokračovatelkami našeho chovu slonů," říká Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

"Rád bych poděkoval jak vedení zahrady, tak i ošetřovatelům a všem, kteří v zoologické zahradě pracují. Myslím, že všichni návštěvníci, kteří sem přijdou, si ta mláďata užijí," říká Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Sloni ale nejsou jediným letošním přírůstkem. V pražské zoo se od začátku roku narodilo už téměř 200 mláďat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu