• Načítám...
>

Praha bude spolupracovat s ministerstvem vnitra

  • 22. května 2020,
  • 13:30,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Praha bude spolupracovat s ministerstvem vnitra na rozvoji internetových portálů pro občany. Portály občana a Pražana mají uživatelům usnadnit komunikaci s úřady a dalšími institucemi. Oba by navíc měly v budoucnu umět sdílet některé komponenty.

Reklama

Praha se chystá uzavřít memorandum s ministerstvem vnitra. Bude se týkat dlouhodobé spolupráce mezi magistrátem a ministerstvem při tvorbě a dalším rozvoji internetového portálu občana a portálu Pražana. Oba tyto portály mají usnadnit občanům komunikaci s úřady a dalšími institucemi. 

"Cílem toho memoranda je podpořit spolupráci, ze které by měl vyplynout efektivnější rozvoj obou portálových řešení, předávání zkušeností a informací a do budoucna zvýšení vzájemné využitelnosti obou portálů ze strany jejich uživatelů. My už dnes vyvíjíme portál Pražana na základě zdrojového kódu portálu občana, který jsme dostali zdarma od ministerstva vnitra," říká primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib (Piráti). 

Kód může využít jak magistrát tak také všechny městské části. Oba portály by měly v budoucnu umět sdílet mezi sebou některé informace o využití, aby se zefektivnil jejich další rozvoj. Memorandum s ministerstvem vnitra je jedním z prvních kroků dlouhodobé spolupráce mezi Prahou a státem, kterou strany taktéž stvrdí memorandem. 

"Je nutné v zájmu Prahy najít konsenzus a řešit konkrétní problémy, které mezi hlavním městem Prahou a Českou republikou jsou. Memorandum může být takovým jízdním řádem různých společných dlouhodobých projektů mezi Prahou a Českou republikou. Bereme to jako nezávazný dokument, ale klíčový, protože shrnuje všechny klíčové projekty, které nelze realizovat bez podpory státu," říká předseda zastupitelského klubu Jiří Pospíšil (Spojené síly pro Prahu).

Praha zároveň vyzvala stát k věcnému jednání bez politických šarvátek. Chce vytvořit deset expertních týmů, do kterých má stát začlenit své odborníky. Ty se pak budou zabývat jednotlivými projekty jako je například rozvoj prostoru v Letňanech, výstavbou nové nemocnice, nebo například výstavbou nové budovy filharmonie. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu