• Načítám...
>

Klusácká sezóna má za sebou druhé sobotní závody

  • 24. května 2020,
  • 14:37,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

V sobotu 23. května pokračovala v Chuchle Areně Praha druhým dostihovým dnem klusácká sezona. Vrcholem dne byla Velká cena hlavního města Prahy - Cena Flinta, kterou s přehledem vyhrál kůň Dark Look s číslem sedm.

Reklama

V Pražské chuchli patřilo sobotní odpoledne opět klusákům. Program nabídl sedm závodů, z nichž nejdůležitější Cenu Flinta, tedy Velkou cenu hl. m. Prahy, vyhrál favorit s číslem sedm, kůň Dark Look se zkušeným jezdcem a trenérem Mykolou Volfem. 

"Nebyl to problém. Měl jsem dobrý start, dobrou pozici, počkal jsem do cílové roviny a vyhrál jsem to," říká Mykola Volf. Musíte počítat s tím, jestli má váš kůň rád tvrdou nebo měkkou dráhu. Tenhle kůň má rád měkkou dráhu, což bylo dneska při tom dešti akorát," hodnotí situaci Mykola Volf. 

Dark Look se na dráhu vrátil po tříměsíčním odpočinku a sobotní odpoledne zvládl s přehledem.

"On startoval naposledy v únoru v Německu, dvakrát byl čtvrtý, jednou byl druhý. Pak si odpočinul a teď se zase zpátky vrací na dráhu," dodává Mykola Volf. 

Úroveň sobotních soutěží kladně hodnotil i předseda české klusácké asociace Jaroslav Dobrovolný. Podle něj zejména cena hl. m. Prahy ukázala ty nejlepší koně, jaké může česká scéna nabídnout.

"Byly to koně, které vyhrávají v Německu, i našeho chovu, kteří vyhrávají tady u nás. Myslím, že to byl moc pěkný dostih, vyhrál ho favorit z francouzského chovu. Jezdí ho náš výborný trenér a jezdec Mykola Volf. I druhé místo plemeník z Francie, to je výborný kůň. Sešla se tady naše elita, trošku se ale ukázalo, že někteří koně jsou ještě nerozběhaní," hodnotí Dobrovolný.

Aby kůň podával co nejlepší výkon, je podle trenérů důležité ho oproti klasickým plnokrevníkům před startem důkladně rozehřát.

"Musí se na dostizích hodně nahřát, aby se svaly ohřály, aby se kůň nadýchal a potom může podat ten potřebný výkon," říká jezdec Jindřich Klaubenschalk.

Sobotní klusácké klání se muselo opět obejít bez diváků, závody ale mohli lidé sledovat online na internetovém vysílání equitv. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu