• Načítám...
>

Divoká zahrada Hostivař láká na Czech Nature Photo

  • 5. června 2020,
  • 13:17,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Milovníci zejména české krajiny se mohou přijít podívat na výstavu fotografií, které se účastnily dalšího ročníku fotografické soutěže Czech Nature Photo. V prostorách Divoké zahrady Hostivař jsou fotografie vystaveny pod širým nebem. Zájemci se budou moci přijít podívat zhruba měsíc.

Reklama

V Divoké zahradě Hostivař je v těchto dnech ke shlédnutí výstava fotografií, které autoři zaslali do soutěže Czech Nature photo 2020. V rámci ní měli účastníci za úkol fotit přírodu celého světa, důraz ale organizátoři kladli především na českou krajinu. 

"Soutěž je rozdělená do několik kategorií. Hlavní kategorie jsou savci, ptáci, podvodní život, ale velký důraz klademe na fotografie české přírody. Říkáme si, že pokud lidé neznají přírodu, rostliny, zvířata, tak je také nebudou chránit, každý chrání jen to co zná. Tím chceme edukovat obyvatelstvo a dávat jim na vědomí, že je potřeba přírodu chránit," říká Veronika Souralová, ředitelka Czech Photo. 

Do soutěže se přihlásilo na dvě stě fotografií jak zahraniční přírody tak také českých lesů, vod, strání ale i městské přírody. Právě proto se také staly partnerem celé soutěže Lesy hlavního města Prahy. 

"My jsme partnery celé soutěže, byli jsme osloveni paní ředitelkou. Myslím, že to k sobě pasuje, protože ten zájem je společný. Je to o poukázání na pestrost životního prostředí, poukázání na to, jak by se měla veřejnost k životnímu prostředí chovat, aby tady po nás něco zbylo pro následující generace," říká ředitel Lesů hl. m. Prahy Ondřej Palička. 

Výstava bude v Divoké zahradě Hostivař ke shlédnutí po celý měsíc a je veřejně přístupná. V rámci návštěvy mohou lidé zavítat například také do místního zookoutku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu