• Načítám...
>

Praha hostí výstavu World Press Photo

  • 9. června 2020,
  • 21:44,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

I letos Praha hostí prestižní výstavu novinářských fotografií. Ty jsou k vidění v prostorách Staroměstské radnice. Letošní ročník World Press Photo je navíc doplněný o mozaiku českých novinářských fotografů, kteří fotili v době koronaviru.

Reklama

Praha hostí 63. ročník nejprestižnější světové výstavy novinářských fotografií. Staroměstská radnice je prvním místem, kam letos výstava zamířila po úvodní výstavě v Amsterdamu.

"Výstava je každoročně velkou událostí pro novinářské fotografy. Hlásí se tam ohromné množství fotografů. Kolem 4200 autorů ze 125 zemí poslalo kolem 73 tisíc fotografií. Z nich potom porota v rámci osmi kategorií vybírá ty nejlepší fotky napříč celým světem," říká Veronika Souralová, ředitelka Czech Press Photo.

"Pro Prahu je to samozřejmě velice dobré, že tady máme už týden pi premiéře v Amsterdamu tuto prestižní výstavu World Press Photo. Je to příležitost, jak se podívat na to, že světem nehýbe jenom koronavirus, ale v celé řadě zemí se toho děje mnohem více," dodává Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Letos tuto světovou přehlídku fotografií doplní přední české reportérky a reportéři výstavou Koronavirus – Život v nouzovém stavu.

"Myslíme si, že novinářské fotografie by měla být hlavně aktuální. Protože výstava World Press Photo měla uzávěrku ještě před vypuknutím pandemie, tak jsme přišli na nápad, že by jsme tady v rámci světové fotografie představili naše top reportážní fotografy, kteří aktivně působili v době koronaviru a sestavili jsme mozaiku jejich fotografií," říká Veronika Souralová, ředitelka Czech Press Photo.

Výstava je k vidění v prostorách Staroměstské radnice a to až do 28. června.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu