• Načítám...
>

V Praze se uskutečnil další ročník Noci kostelů

  • 14. června 2020,
  • 21:02,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

V Praze se uskutečnil již jedenáctý ročník Noci kostelů. Návštěvníkům nabídl nejen pestrý kulturně-duchovní program, ale i možnost nahlédnout do kostelů v metropoli. Více už v následující reportáži.

Reklama

Kostely po celém Česku se otevřely návštěvníkům v rámci takzvané Noci kostelů. A Praha nebyla vyjímkou. Akci i letos podpořilo hlavní město.

"Praha je pověstná tím, že má velké množství kostelů všech možných architektonických stylů. Je tedy dobře, že věřící i nevěřící mají možnost zavítat do těchto prostorů, " říká Jan Wolf, předseda Výboru pro kulturu ZHMP.

Náš štáb se vydal vrámci letošního ročníku Noci kostelů přímo do srdce Starého Města a zavítal do Kostela sv. Františka z Assisi u Karlova mostu. Návštěvníkům se tam i letos představila chráněná dílna Dívčí katolické střední školy, která u vstupu prodávala své výrobky.

"Dnes na Noci kostelů je velký zájem. Jsme zde už třetím rokem. Prodáváme zde recyklované svíčky, které jsou vyrobeny ze zbytků svíček, které nám dává Křížovnický řád, " říká Lucie Velkoborská, učitelka Dívčí katolické střední školy.

Dalším mítem v metropoli, kde se návštěvníci mohli seznámit s chráněnou dílnou Dívčí katolické školy, byl kostel Panny Marie Sněžné.

"Dívčí katolická střední škola se zaměřuje na děvčata s různými typy handicapů. Jsou to dívky, které by byly doma a neměly by šanci se uplatnit na trhu práce. Tím, že mohou chodit do chráněné dílny, si mohou přivydělat, " říká Zuzana Černá, vedoucí chráněné dílny Inspirace. 

Chráněná dílna Inspirace, kterou provozuje Dívčí katolická střední škola sídlí v ulici Ve Smečkách v centru metropole. Handicapované absolventky zde během nouzového stavu ušily více než tisíc roušek a následně je zdarma je rozdali seniorům, zdravotníkům či pečovatelům.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu