• Načítám...
>

V Chuchli budou opět závodit klusáci

  • 18. června 2020,
  • 11:47,
  • PRAHA,
  • Jana Holubová

V pražské Chuchli v sobotu odstartuje 8 závodů klusáckých dostihů. Již čtvrtý letošní dostihový den představí otřelé šamipony i méně známé koně. Kdo se do Velké Chuchle nestihne vydat, bude moci sledovat celý program online.

Reklama

V sobotu 20. června odstartují na závodišti v Chuchli další klusácké dostihy. Letošní čtvrté dostihové odpoledne odstartuje ve 14. hodin a diváci budou moci shlédnout celkem 8 dostihů, mezi nimi i dva špičkové dostihy letošní sezóny. Prvním z nich je Velká červnová cena hl. m. Prahy, Cena Tillherra, která je také započítávána do celoročního seriálu zlatého okruhu. 

"Tento díl, který je letos už druhý, je výjimečný tím, že na startu bude i zástupce čtyřletého ročníku. Čtyřletý ročník u nás má v září klasický dostih derby, ale jeden z majitelů se rozhodl, že svou výbornou čtyřletou klisnu Gamelii Dub´s pustí mezi elitu starších klusáků a změří s nimi síly." Doplnila členka výboru České klusácké asociace Michaela Zemanová.

Svůj souboj bude klisna svádět na trati dlouhé 2715 metrů a pokud bude úspěšná, může mít šanci i v závodech na stejnou vzdálenost ve Francii.

"Druhým vrcholem našeho sobotního dostihového odpoledne bude dostih určený klusákům francouzského plemene. Je to Memoriál Václava Bořka-Dohalského, kde je na startu sedm koní a tento dostih je zajímavý tím, že se odstartuje z met. Čili ne všichni koně poběží základní trať 2180 metrů." Přiblížila Michaela Zemanová, členka České klusácké asociace.

Dva nejlepší z těchto koní mají navíc přídavek dalších dvaceti metrů. Na dostihy se mohou návštěvníci přijít podívat buď přímo na závodiště ve Velké Chuchli a nebo mohou fandit z domu u online přenosu. Pokud se rozhodnou přijít osobně, je třeba myslet na dodržování hygienických opatření.

Michaela Zemanová připomíná, že "V restauraci, nebo vůbec v prostorách tribuny, by měli používat roušky, je tam také k dispozici dezinfekce, dochází k dezinfekci klik, madel a podobně, ale venku přímo na tribuně už mohou sedět bez roušek."

Klusáci se do Velké Chuchle znovu vrátí 19. července a celá letošní sezóna vyvrcholí první sobotu v září Českým klusáckým derby.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu