• Načítám...
>

Dobrovolným hasičům pomáhají přípravné kempy

  • 21. června 2020,
  • 8:36,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pražští dobrovolní hasiči pořádají v Satalicích pravidelný kemp, kde si mohou ověřit své dovednosti. Zároveň si zde mohou připravit na požární sport, který v posledních letech je u nás stále více oblíbený. Jak takový trénink vypadá uvidíte v následující reportáži.

Reklama

Profesionální hasiči mají možnost se zdokonalovat ve svých dovednostech v rámci své pracovní doby. Fyzická příprava je totiž součástí jejich pracovní náplně. Dobrovolní hasiči však vykonávají svojí činnost souběžně se zaměstnáním a tudíž takové možnosti nemají. Z tohoto důvodu pravidelně pořádají kempy, kde zdolávají různé překážky, které simulují situace v při zásahu v terénu. 

"Jsou tady překážky, které simulují reálnou situaci. Ať je to humer box nebo přesouvání nějakého materiálu. Například jsou tady kanystry s vodou, které simulují přenášení materiálu na delší vzdálenost. Je tady 90 kilová figurína, která napodobuje přesun člověka v bezvládném stavu," prozradil řidič a strojník SDH, Josef Mandys.

Jednotlivé disciplíny slouží nejen ke zlepšení kondice, ale i k přípravě na požární závody dobrovolných hasičů. 

"Toto setkání tady probíhá za účelem obeznámení se s překážkami, se kterými by se mohli závodníci setkat na mistrovství ČR dobrovolných hasičů. A hlavně aby si je vyzkoušeli, protože standardně se překážky nedají pořídit do všech sborů. Tento sport vznikl před 5 lety v zahraničí a je o něho čím dál větší zájem. Je to něco jiného než klasický požární sport," prozradil řidič a strojník SDH, Josef Mandys.

A nás zajímalo jak hodnotí přípravný kemp samotní účastníci. 

anketa

Přípravné kempy dobrovolných hasičů, které se konají přibližně každých 14 dní,  jsou určené nejen pro dospělé a mládež, ale i pro děti od tří let. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu