• Načítám...
>

Praha hledá firmu, která opraví Průmyslový palác

  • 24. června 2020,
  • 12:10,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Hlavní město vypsalo veřejnou zakázku na rekonstrukci a dostavbu Průmyslového paláce v pražských Holešovicích. V utot chvíli tedy hledá vhodného zhotovitele. Památkově chráněná budova v areálu Výstaviště Praha se tak konečně dočká celkové rekonstrukce pravého křídla a střední haly. Levé křídlo, které před lety zničil požár bude obnoveno v původní podobě.

Reklama

Oprava Průmyslového paláce v pražských Holešovicích je zatím nejblíže své realizaci. Hlavní město totiž získalo stavební povolení a následně vypsalo veřejnou zakázku na rekonstrukci chráněné budovy v areálu výstaviště a v tuto chvíli tak hledá zhotovitele celého projektu. 

"Půjde o nesmírně náročnou rekonstrukci památkově chráněného objektu. Přesný finanční objem ještě neznáme, ale odhadujeme, že to bude stát zhruba dvě miliardy korun. Proto určitě nemůže jít o nějakou malou nebo čerstvě založenou firmu. Hledáme stabilního zkušeného partnera, může jít o konsorcium, které bude vykazovat stabilitu a samozřejmě potřebné zkušenosti na tak rozsáhlou rekonstrukci památkově chráněného objektu," říká náměstek primátora hl. m. Prahy Pavel Vyhnánek (Praha sobě). 

Opravena tedy bude středová budova a také pravé křídlo. Největší výzvou ale bude celková obnova levého křídla paláce, které před dvanácti lety zachvátil a zcela zničil požár a dodnes na jeho místě stojí pouze provizorní stan. 

"To levé křídlo bude tvarovou replikou, která na místě stála dříve a interiéry budou evokovat původní podobu křídla krátce po jeho postavení. Jinak střední hala a pravé křídlo budou zrekonstruovány v té podobě v jaké je známe a budou kompletně obnoveny," dodává Pavel Vyhnánek (Praha sobě), náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Stavební práce budou trvat nejméně dva a půl roku. Výběr zhotovitele zabere několik měsíců. Pokud nenastanou žádné další komplikace, mohlo by město s firmou uzavřít smlouvu ještě do konce letošního roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu