• Načítám...
>

Praha už se připravuje na klimatickou konferenci

  • 25. června 2020,
  • 17:05,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Praha v září pořádá mezinárodní klimatickou konferenci. Na té partnerským městům představí své plány na dostání klimatického závazku, který loni schválili pražští zastupitelé. Praha se zavázala snížit emise CO2 do roku 2030 o 45 procent. Odkarbonizovat by se Praha měla do roku 2050. Města Berlín, Londýn a Kodaň s Prahou na podzim uzavřou klimatická partnerství.

Reklama

Vedení Prahy už se připravuje na klimatickou konferenci, která se bude v Praze konat letošní září. Zástupcům dalších evropských měst Praha představí své plány a strategie, kterými chce dostát klimatickému závazku. Ten schválili loni v červnu pražští zastupitelé. 

"My jsme se zavázali , že do roku 2030 snížíme produkce CO2 o čtyřicet pět procent a dekarbonizujeme Prahu do roku 2050. A to ve čtyřech oblastech, v oblasti elektromobility, udržitelné energetiky, cirkulární energetiky a adaptaci Prahy na změnu klimatu," říká Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Na změnu klimatu Praha reaguje například výsadbou zeleně a revitalizací vodních toků nebo výkupem a odbahňováním rybníků, aby došlo k zadržení vody v krajině. Připravuje se plán výstavby sítě elektrodobíjecích stanic, která má podpořit elektromobilitu ve městě a dalším úkolem je pak snížení produkce odpadů, jeho separace a následné znovupoužití. 

"Tam například v současné době probíhá projekt sběr bioodpadu. V té černé popelnici máme totiž až čtyřicet procent biosložky a když ji dokážeme dostat pryč, tak se nám sníží množství směsného odpadu, který končí na spalovně a ten bioodpad pak umístíme na kompostárnu a Pražané mohou kompost použít na svých zahrádkách," dodává náměstek primátora hl. m. Prahy, Petr Hlubuček. 

Na zářijovou klimatickou konferenci Praha pozvala zástupce z Berlína, Londýna a Kodaně. S těmito městy pak vedení metropole uzavře klimatické partnerství. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu