• Načítám...
>

Praha Sobě navrhuje úpravu ceny jízdného

  • 20. července 2020,
  • 17:53,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Kvůli dopadům pandemie covid-19 vedení města jedná o souboru opatření v městské hromadné dopravě, která mají zmírnit finanční dopad krize. Klub Praha Sobě proto přišel s návrhem zdražit jízdné o korunu na den a následně cenu každý rok upravovat. Zároveň by ale v rámci úspor nedocházelo k rušení spojů a snižování komfortu cestujících.

Reklama

Kvůli dopadům koronavirové pandemie vedení města jedná o souboru opatření v městské hromadné dopravě. Ty mají zmírnit finanční dopad krize, jenž je v MHD odhadována až na necelé dvě miliardy korun. Klub Praha Sobě, který má na starosti právě dopravu, přišel s novou koncepcí, která by měla pomoci snížit do budoucna finanční ztrátu. 

"Chceme zdražovat o korun za den, za rok. Dnes platíme za roční kupón 10 korun denně. Chceme to zvýšit od 1. ledna 2021 na 11 korun a postupně tuto částku každý rok valorizovat," uvedl náměstek primátora hl. m. Prahy, Adam Scheinherr. 

Podle náměstka primátora Adama Scheinherra by toto opatření mělo zamezit rušení spojů a zároveň by se udržely finance nutné na rozvoj městské hromadné dopravy. Zároveň by zvýšení o korunu zůstalo dostupné pro většinu Pražanů. 

"Abychom nemuseli rušit spoje a udrželi komfort MHD. A zároveň udrželi ty finance, které chceme vložit od rozvoje tramvajových tratí do rozvoje sítě metra D. Zároveň je to cenově udržitelné tak, aby si to mohli cestující dovolit," dodal náměstek primátora hl. m. Prahy, Adam Scheinherr.

Úsporu peněz bude Dopravní podnik hledat i u svých dodavatelů služeb, se kterými spolupracuje. 

"Je to například přesoutěžení zakázek na veškerý úklid, co dopravní podnik má, což jsou úspory dalších desítek milionů korun ročně," prozradil náměstek primátora hl. m. Prahy, Adam Scheinherr.

S novým návrhem se nyní musí seznámit ostatní členové koalice. Výsledek jednání by měl být znám nejpozději na začátku září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu