• Načítám...
>

Magistrát nabízí pomoc začínajícím podnikatelům

  • 22. července 2020,
  • 16:58,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Před pražským Magistrátem proběhla akce na podporu podnikání a inovací. V rámci čtvrté výzvy Pražských voucherů mohli přijít lidé s nápady na nové podnikání, s jehož začátkem jim na místě pomohli pracovníci odboru podnikání magistrátu.

Reklama

Jak jednoduché je založit si v Praze firmu předvedlo vedení Magistrátu na celodenním happeningu na Mariánském náměstí. Stačilo, aby zájemci přišli se svým podnikatelským záměrem a přítomní odborníci jim pomohli s prvními kroky. Například založit si virtuální firmu, vytvořit si vlastní značku a nabídli také konzultaci nápadů.

„Máme tady odborníky právě na ty pražské vouchery, máme tady lidi, kteří mají na starost pražské podnikatelské a inovační centrum. Preferujeme individuální přístup, takže si poslechneme, co má ten podnikatel za záměr a následně ho nasměrujeme dále. Například pokud se ten projekt hodí právě do pražských voucherů. Ale pokud je to nějaký jiný typ projektu, tak ho předám e-specialistům z podnikatelského centra,“ říká David Blažek, ředitel odboru projektového řízení pražského Magistrátu.

Akce proběhla v rámci čtvrté výzvy Pražských voucherů na inovační projekty. Na ty má Praha ještě vymezeno posledních padesát milionů korun. Projekty, které mají šanci získat finanční dotaci, by se měly týkat inovačního rozvoje firem nebo jejich produktů.

„Hlavním partnerem musí být nějaká vědeckovýzkumná instituce, například typicky univerzita. Zapojila se například ČVUT nebo ČZU, která poskytne expertízu. Takže malý startup, který potřebuje tuto expertizu využít, si bude moci podat žádost o tento projekt a my následně proplatíme náklady spojené se zaváděním této inovace do podnikání,“ říká radní hl. m. Prahy, Vít Šimral.

Ti, kteří se nestihli akce zúčastnit a přesto by stáli o konzultaci svého nápadu, se mohou obrátit na stránky podnikani.praha.eu, kde naleznou potřebné kontakty a informace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu