• Načítám...
>

Febiofest servíroval film s gastronomickým zážitkem

  • 21. září 2020,
  • 7:57,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Nejen skvělé filmy, ale dokonce i chuťové zážitky servíroval Febiofest. V rámci festivalu se totiž už poněkolikáté konalo takzvané Culinary Cinema. Diváci si tak pochutnali na tříchodovém menu, a také na skvělých čokoládových pralinkách.

Reklama

Febiofest si i letos připravil takzvané Culinary Cinema. Skloubení filmového zážitku se zážitkem gastronomickým.

"Diváci přijdou na film, ve kterém se odehrává nějaký příběh spojený s vařením nebo s posezením v restauraci a náš kuchař poté aplikuje svůj pohled na to, co se tam hrálo a vařilo. Poté to vše uvidí naši diváci i ve skutečnosti," popsal Kamil Spáčil, ředitel filmového festivalu.

Diváci nejdříve viděli japonský snímek Čokoláda pana H. Tento dokumentární film je portrétem cukráře, který pozvedá výrobu čokolády na umění. No a právě čokoládový nádech měly stoly už při příchodu samotných hostů.

"Jsou na nich čtyři pralinky, se kterými vyhrál pan H celosvětovou soutěž o nejlepšího čokolatiéra," uvedl Ondřej Koráb, šéfkuchař.

Po čokoládových pralinkách si hosté mohli pochutnat na tříchodové menu.

"Jako předkrm máme marinovaného lososa s marinovanou ředkví, jablkem a Ponzu, což je omáčka z fermentovaných sójových bobů s citrusy. Druhý chod je hovězí s gyoza knedlíčky. To jsou tradiční asijské knedlíčky plněné masem. Máme k tomu druh čínského zelí s názvem  pak čoi a omáčku. A na závěr je čokoládový dezert," konkretizoval Ondřej Koráb, šéfkuchař. 

Nevšední večeři doprovázela i živá hudba, a proto byl večer pro hosty opravdu jedinečným zážitkem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu