• Načítám...
>

V Praze se otevře další odběrové místo

  • 15. října 2020,
  • 15:21,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

V Praze zahájilo provoz další odběrové místo. To bude od neděle k dispozici na Vítězném náměstí v Praze 6. Určeno je jak pro samoplátce, tak lidi se žádankou.

Reklama

Další odběrové místo na testování COVID-19 bude od neděle otevřeno na Vítězném náměstí v Praze 6. V současnosti se na území hlavního města mohou lidé nechat otestovat na více než 20 místech.

"Páteřní síť odběrových míst nám tvoří fakultní nemocnice, které nespadají pod hlavní město Prahu ani kraj, ale jsou to nemocnice, které spadají pod ministerstvo. Vzhledem k tomu, že ta kapacita těch odběrových míst tam je dlouhodobě nedostatečná, tak se Praha snaží vyjít té situaci vstříc a nabídnout Pražanům nějakou další možnost testování, aby Pražan, který se ráno vzbudí a není mu dobře, se nechal někde co nejrychleji otestovat a aby také co nejrychleji dostal výsledek toho testu," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Odběrové místo v Praze 6 zřídil podobně jako např. na Václavském náměstí pražský Magistrát ve spolupráci se soukromou společností. 

"Hlavní město nic neplatí, ale pouze poskytuje tento prostor, kde soukromá společnost laboratoře to místo postaví. Za mnou vidíte, že je to kontejnerové místo zde na Vítězném náměstí. Toto místo bude sloužit pro pěší a to pouze pro objednané. Ode dneška je možné se na stránkách společnosti objednat," řekl Petr Hlubuček. 

Objednat se mohou jak samoplátci, tak lidé se žádankou. Otevírací doba tohoto testovacího místa je od neděle do čtvrtka vždy mezi 8. a 18. hodinou.

"Kapacita by měla být někde mezi 100 - 120 lidí. Další odběrové místo by mělo být zprovozněno příští týden ve středu před vchodem na Džbán, jak je to parkoviště. To bude tzv. drive - in, kam můžete přijet autem," řekl Petr Hlubuček. 

V případě potřeby plánuje hlavní město zřídit ještě dvě odběrová místa. A to na území Prahy 8 a 11.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu