• Načítám...
>

Vláda od čtvrtka zpřísní protikoronavirová opatření

  • 21. října 2020,
  • 12:54,
  • PRAHA,
  • Redakce

Vláda od čtvrtka nařídila omezení pohybu a kontaktu s lidmi s výjimkou cest do práce, na nákupy, k lékaři či nutné pomoci blízkým. Pohyb v přírodě je možný pouze ve dvojici, nejedná-li se o členy jedné domácnosti nebo spolupracovníky.

Reklama

Od čtvrtečních 6:00 budou také uzavřeny maloobchodní prodejny a bude platit zákaz poskytování služeb v provozovnách. 

Otevřeny zůstanou prodejny se základním sortimentem. Tedy potraviny, prodejny pohonných hmot, paliv, hygienického zboží, kosmetiky, drogistického zboží, lékárny, prodejny zdravotnických prostředků, malých domácích zvířat, prodejny krmiva, brýlí a souvisejícího zboží, novin a časopisů, tabákových výrobků, zahradnických potřeb.

Otevřeny budou i prádelny, čistírny, autoservisy, odtahy vozidel, prodejci náhradních dílů k dopravním prostředkům a výrobním technologiím, dostupné bude vyzvednutí zásilek a zboží, otevřené budou i pohřební služby, květinářství, prodejny textilního materiálu a galanterie, servisy IT techniky, spotřební elektroniky a dalších výrobků, provozovny realitního zprostředkování a účetních poradců, daňové evidence, oprav a instalací strojů a zařízení pro domácnost, myčky automobilů, domácí potřeby, železářství, kompostárny či sběrny.

Velkoobchodní prodejny zůstanou otevřeny. V nákupních centrech budou otevřeny pouze prodejny se základním sortimentem.

Opatření má platit do 3. listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu