• Načítám...
>

Operátor ICT představil svoji vizi do budoucna

  • 24. listopadu 2020,
  • 15:28,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Operátor ICT představil svoji strategii na příští dva roky. Hlavním cílem bude dodat veškeré IT technologie pro hlavní město. Zároveň rozšířit portfolio služeb, které mohou obyvatelé metropole využívat v rámci portálu Pražana.

Reklama

Virtuální Lítačka, datová platforma, nové technologie ve veřejném prostoru, energetické úspory v městských domech či budování infrastruktury dobíjecích stanic. To je stručný výčet činností Operátora ICT. Společnost má však mnohem větší ambice. Do budoucna se chce stát hlavním dodavatelem IT technologií pro hlavní město Prahu.

"V těch následujících dvou letech se chceme zaměřit na vybudování jakéhosi kompetenčního centra a dodávání IT služeb pro oblast správy datových center, správy síťové infrastruktury nebo městského kamerového systému. To jsou naprosto klíčové oblasti pro bezproblémový chod města. Je to cíl, abychom vybudovali odborné kapacity, které by byly schopné zajišťovat veškeré IT služby pro hlavní město Prahu a jimi zřizované organizace," řekl Michal Fišer, generální ředitel ICT Operátor. 

Zásadní změnu by měli pocítit také obyvatelé hlavního města. Ti už teď mohou využívat nedávno spuštěný portál Pražana, který například umožňuje sledovat stav poplatků za odvoz komunálního odpadu, informace o platnosti Lítačky či podat žádost o změnu v registru vozidel a vyhnout se tak čekání ve frontě. 

"Jedná se o aplikaci, kterou jsme plně připravili a vyvinuli a současně ji provozujeme. Je to základní stavební kámen celé digitalizace agend a procesů na magistrátu. To, že jsme odvedli dobrou práci, je například potvrzeno i tím, že jsme dostali ocenění Egovernment The Best 2020," řekl Michal Fišer.

Portfolio služeb by se mělo v následujících letech dále rozšiřovat. S tím, že Pražané jej budou moci efektivně využívat a odbavovat přes svůj mobilní telefon z kavárny či pohodlí domova. 

"Přesně takové by měly být služby, které má město digitálně svým občanům nabízet. To je ten cíl a my se snažíme naší částí přispět k tomu, aby se to podařilo," řekl Michal Fišer. 

Operátor ICT taktéž zastřešuje výběr a nákup elektro-automobilů, které budou následně využívat městské společnosti hlavního města. A to s ohledem na koncepci pražského Magistrátu, která počítá se snížením uhlíkové stopy v metropoli. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu