• Načítám...
>

Rekonstrukce OC Řepy přešla do druhé fáze

  • 30. listopadu 2020,
  • 19:14,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Obchodní centrum Řepy získá po 28 letech novou podobu. Zároveň se výrazně navýší jeho prostory. Zákazníkům tak nabídne širší škálu obchodů a služeb. Nebude chybět ani krytá pasáž, která propojí nejen obě budovy centra, ale zároveň sídliště s autobusovou a tramvajovou zastávkou.

Reklama

Obchodní centrum Řepy v Praze 17 prochází nejrozsáhlejší stavební úpravou od dob kolaudace, v roce 1992. Zákazníci se tak po téměř třiceti letech mohou těšit na moderní centrum, které nabídne širokou škálu nových obchodů a služeb. Stavební práce se v současné době přesunuly do druhé a zároveň nejnáročnější fáze. 

"Druhá etapa spočívá v kompletní rekonstrukci budovy A, což je ta budova přiléhající k tramvajové zastávce. V aktuálně rekonstruované budově vzniknou nové obchody, bude zde vstup do nové pasáže," řekl František Šudřich, obchodní ředitel společnosti Trikaya.

"Obchodní centrum je jedním z nejvýraznějších prvků tady u nás v MČ, kde je většina služeb, které jsou poskytovány obyvatelům naší MČ a když se zrekonstruuje a zmodernizuje, tak se sem vejde mnohem více obchodů, než tady bylo původně," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

Nové centrum nabídne celkem 14 500 m2 pronajímatelné plochy, což je o 3 400 m2 více, než nyní. Tyto prostory poslouží místním podnikatelům, a to jak formou pronájmu maloobchodu, tak i kanceláří.

"Celkem nové centrum nabídne 75 obchodů a služeb. Přibyl například řetězec domácích potřeb nebo potřeb pro domácí mazlíčky a zvířata," řekl František Šudřich. 

Druhá fáze rekonstrukce by měla být dokončena v létě příštího roku. Plynule na ní naváže poslední etapa stavebních úprav. Ta bude zahrnovat propojení obou samostatných budov obchodního centra a vybudování kryté funkční pasáže.

"Vznikne pohodlná komfortní pasáž, která propojí vstup od tramvajové zastávky směrem do sídliště, aby návštěvníci nemuseli obcházet jednotlivé budovy a pěkně krytou pasáží mohli projít napříč budovou," řekl František Šudřich. 

Celková přestavba a proměna obchodního centra by měla být dokončena nejpozději na začátku roku 2022. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu