• Načítám...
>

Praha otevřela v Libuši nábytkovou banku

  • 15. ledna 2021,
  • 18:49,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Židle, stoly, skříně, lednice a jiné užitečné spotřebiče do domácnosti mohou Pražané darovat lidem, kteří jsou ve finanční tísni. Sběr těchto věci zajišťuje nábytková banka, která zajišťuje i svoz a následné předání těchto věcí.

Reklama

Hlavní město otevřelo v Libuši nábytkovou banku, kam mohou dobrovolní dárci vozit opotřebený nábytek a elektrospotřebiče. Tyto věci pak získají lidé, kteří si je z různých důvodů nemohou dovolit. 

"Jsou to často lidé, kteří jsou ve hmotné nouzi, samoživitelé, samoživitelky, někdy senioři, mohou to být i mladí lidé, kteří se vrací z ústavního zařízení a podobně. Jsou prostě chudí a nemají možnost si svůj byt vybavit. Týká se to jak nábytku, tak i dalšího vybavení jako pračka, lednička a podobně," řekl Martin Šimáček, ředitel Centra sociálních služeb Praha. 

Po předchozí domluvě je možné nábytek dovézt přímo do haly, která se nachází v Obrataňské ulici. Zaměstnanci banky taktéž disponují vlastním vozem, kterým zajišťují svoz darovaných věcí. Nábytek však může mít jen drobné vady, které lze opravit.

"My jsme schopní udělat povrchovou úpravu, jsme schopní to obrousit, nalakovat, vyměnit kování, nařezat tam police, které tam budou chybět, určitě nábytková banka. Bohužel nemůžeme z hygienických důvodů přijímat second - handový čalouněný nábytek a je to z jednoho prostého důvodu. Můžeme od někoho přijmout křesílko, ve kterém budou tři štěnice a do dvou dnů budou v celé hale," řekl Tomáš Valenta, vedoucí nábytkové banky hl. m. Prahy. 

Pokud patříte mezi ty, kteří chtějí tímto způsobem pomoci, nejprve nábytek vyfoťte a fotografie pošlete na e-mail tomas.valenta@csspraha.cz. Nezapomeňte uvést i váš telefonní kontakt a případně adresu.  

"Následně, jak se k tomu e- mailu dostanu, tak budu tomu samotnému dárci volat a rovnou se domluvíme na termínu svozu a pošlu tam kluky. Jen podotýkám, že máme dva šikovné silné chlapy, kteří jsou schopní jít až do 5. patra a sami to vynést," řekl Tomáš Valenta. 

Podrobnější informace naleznou zájemci na webových stránkách Centra sociálních služeb hl. m. Prahy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu