• Načítám...
>

Praha odpustí poplatky za předzahrádky a ubytování

  • 20. ledna 2021,
  • 13:06,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Praha prodlouží podnikatelům možnost mít před svou provozovnou předzahrádky zcela zdarma. Do budoucna plánuje hlavní město i kampaně, zaměřené na podporu cestovního ruchu.

Reklama

Pražští podnikatelé, zejména ti podnikající v cestovním ruchu a gastronomii, se v minulém roce potýkali s obrovskými problémy v důsledku koronavirové krize a s ní spojenými vládními opatřeními. Hlavní město se proto snažilo podnikatele podpořit mnoha způsoby.  

"Pro rok 2020 jsme kompletně odpustili poplatky za předzahrádky, umožnili jsme předsunutý prodej před provozovnami v rámci centra města, ale i širšího okolí. Pro podnikatele ve vlastním nájmu jsme udělali to, že jsme odpouštěli nájmy," připomněl Jan Chabr, radní hl. města Prahy.

I letos chce pražský magistrát reagovat na nepříznivou pandemickou situaci a poskytnout podnikatelům finanční úlevy.

"Rozhodli jsme o odpuštění poplatků za předzahrádky i pro první tři měsíce letošního roku. A zejména v oblasti cestovního ruchu jsme v danou chvíli odpustili poplatky za ubytování osob. Aby to nezatěžovalo hoteliéry, protože tam existoval zálohový systém," uvedl Jan Chabr, radní hl. města Prahy.

Přestože, městské části přijdou o nemalé příjmy, tento krok hlavního města kvitují. 

"S tímto rozhodnutím do konce března určitě problém nemáme. Možná jen pro vaši informaci uvedu, že když jsme si spočítali výpadek peněz za 400 zahrádek od loňského března do letošního března, tak to dělá kolem 45 miliónů korun," konstatoval  Karel Grabein Procházka, radní MČ Praha 1. 

Vedení hlavního města taktéž plánuje investovat prostředky do obnovení cestovního ruchu. Prostřednictvím marketingových kampaní chce přilákat zpět zejména zahraniční turisty. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu