• Načítám...
>

Portál Pražana se rozšíří

  • 8. března 2021,
  • 17:13,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Portál Pražana se letos rozšíří o nové funkce. Dojde k propojení agendy mezi magistrátem a městskými částmi. To značně usnadní komunikaci Pražanů s úřady.

Reklama

Další vývoj čeká v letošním roce Portál Pražana. Ten byl spuštěn na konci září loňského roku v rámci konference Digitalizujeme Prahu.

"Jedná se v podstatě o to, že město touto rámcovou smlouvou pověřuje městskou společnost Operátor ICT, aby zajistila další rozvoj tohoto Portálu Pražana. Cílem toho Portálu Pražana je skrýt tu neuvěřitelnou fragmentaci města před občanem tak, aby se o ní nemuselo starat," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy. 

Portál Pražana tak nabídne jedno kontaktní místo, na kterém budou moci Pražané vyřídit veškerou potřebnou agendu.

"Protože člověka nezajímá, jestli ten jeho problém vyřeší MČ, magistrát nebo nějaká městská organizace. On chce mít prostě uklizený chodník před svým domem, nezajímá ho, jestli to uklízí magistrát, MČ, TSK nebo Pražské služby. To je občanovi jedno. K tomu má sloužit Portál Pražana," řekl Zdeněk Hřib. 

V roce 2021 by mělo dojít k rozšíření další agendy magistrátu a propojení s městskými částmi. Pražané by díky tomuto kroku mohli pohodlně řešit parkovací oprávnění v zónách placeného stání nebo např. poplatky za psa.

"V další fázi chceme zobrazovat a řešit vybrané služby městských organizací, například DP, Pražských služeb nebo TSK. Cílem je omezit tu nadbytečnou byrokracii za pomoci moderních aplikací," řekl Zdeněk Hřib. 

Portál Pražana za dobu svého fungování získal ocenění v soutěži Egovernment The Best 2020 v kategorii Městské projekty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu