• Načítám...
>

Brejlando nabízí netradiční divadelní zážitek

  • 1. dubna 2021,
  • 14:12,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Kulturní zážitek i v době pandemie, tak s tím přichází nový projekt s názvem Brejlando. Díky speciálním brýlím se můžete z hlediště přesunout přímo na jevištní prkna, kde vznikly záznamy pomocí 360 stupňové kamery. Brýle si můžete objednat na stránkách GoOut.cz

Reklama

Brejlando - tak se jmenuje novinka, která nabízí netradiční divadelní zážitek. Brýle, které si můžete zapůjčit, vás přenesou do virtuální reality, kde můžete sledovat vybraná představení pražských divadelních scén. Lístek si můžete koupit přes stránky GoOut.cz a brýle vám přiveze kurýr. Podle tvůrců projektu vás čeká zážitek na pomezí divadla, filmu a snu.

"Umisťujeme 360 stupňovou kameru na jeviště, to znamená, že divák není v hledišti, ale ocitá se na jevišti. Ta divadelní hra je uzpůsobena tomu, že je divák uprostřed, to znamená, že s ním herci komunikují a vzniká nový způsob interakce, vyprávění a i toho zážitku toho diváka," řekl Štěpán Kleník, spoluautor projektu Brejlando. 

"Město by mělo plnit skrze svá divadla jakousi veřejnou službu a to je zprostředkovat kulturu jakýmkoli způsobem. Samozřejmě ta situace vybízí k tomu zkoušet nové cesty. I když budou divadla zase otevřená, tak služba Brejlando může dále fungovat a nabízet kulturu těm, kteří se zrovna do divadla nemohou dostat, ať už nemají hlídání a nebo jsou nějak indisponováni. Chceme zkusit využít i možnost pro domovy seniorů nebo domů s pečovatelskou službou," řekla Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy. 

Možnost zahrát si před speciální 360 stupňovou kamerou měla i zpěvačka a herečka Monika Načeva, která hraje v představení Perníková chaloupka divadla Minor.

"Ta hra, kterou jsem byla zvyklá hrát pět let nějakým způsobem, byla taková improvizace. To mě na tom nejvíce bavilo, že jsem si mohla vymyslet kontakt s tím divákem," řekla Monika Načeva, zpěvačka a herečka. 

Kromě Perníkové chaloupky se pomocí těchto speciálních brýlí můžete podívat na představení Hamleti Divadla Na Zábradlí. A další představení by měla přibývat. Více informací o celém projektu získáte na stránkách brejlando.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu