• Načítám...
>

Slonice Lakuna oslavila 1. narozeniny

  • 29. března 2021,
  • 8:50,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Speciální třípatrový dort si pro slonici Lakunu připravili chovatelé na poslední březnovou sobotu. Právě ten den slavila sloní slečna své 1. narozeniny. Oslava se ale musela obejít bez návštěvníků.

Reklama

Své první narozeniny oslavila sloní slečna Lakuna. Oslava se musela obejít bez návštěvníků zoo, která je kvůli vládním opatřením stále uzavřená.

"Ten první rok byl určitě intenzivní. Přeci jen je to mladé zvíře, které se narodilo přesně před rokem, celý rok se učilo nové věci a poznávalo to okolní prostředí. Veliká změna pro ní byla v šesti týdnech věku, kdy se jí narodil sourozenec a pak byli nerozdělitelní. Začali spolu okamžitě fungovat a zbytek roku trávili společnými hrami, dováděním a trápením chovatelů," řekl Martin Kristen, vrchní chovatel slonů. 

Na samotné narození slůněte vzpomíná s oblibou i ředitel pražské Zoo.

"Já jsem byl tou dobou v nemocnici a narodila se v den, kdy jsem šel na operaci, takže jsem to sledoval až do okamžiku, kdy jsem dostal narkózu. U jejího narození jsem bezprostředně nebyl, jen přes takový vzdálený přístup," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy. 

Ošetřovatelé pro oslavenkyni a celou její rodinu připravili narozeninový dort. Ten vydržel ve výběhu pouze několik málo minut.

"Jsou to tři proutěné koše obložené ovocem a zeleninou, což je pro ně novinka a veliké zpestření, protože to běžně nedostávají, maximálně jako malou odměnu za cvičení nebo veterinární trénink," řekl Martin Kristen. 

Zoo Praha chová slony od roku 1933 a v současné době jich je v Údolí slonů celkem 9.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu