• Načítám...
>

Zvířata v pražské Zoo oslavila Velikonoce

  • 5. dubna 2021,
  • 15:40,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Velikonoční pondělí si užila i zvířata v pražské Zoologické zahradě. Byl pro ně totiž přepraven enrichment. Nechyběly tak pomlázky z vrbového proutí nebo barvená vejce.

Reklama

Sváteční velikonoční pondělí patřilo v pražské Zoologické zahradě enrichmentu. Velikonoční pamlsky tak dostala zdejší zvířata hravou formou. Jako první si pochutnali medojedi.

"Dnes dostali medojedi takové proutěné upletené košíky, v nich měli dřevitku, aby to bylo ještě těžší a měli tam slepičí syrová vajíčka, která byla pomazaná medem nebo trochou ryby, aby o to měli větší zájem, aby to nebylo jen to vejce. Zas takové zpestření to pro ně nebylo, vejce dostávají normálně, dostávají i ryby nebo i nějaké hlodavce, křepelky, králíky a med dostávají výjimečně, třeba jen jednou týdně, protože je velice kalorický," řekla Martina Marešová, chovatelka malých savců 

Pro velikonoční výslužku si přišly i antilopy - konkrétně bongové horští.

"Antilopy dostaly středy hlávkových salátů, čekanku, fenykl, mrkev nakrájenou do takových tvarů vajíček a římský salát. Toto dostávají normálně, ale ne v takto hezky upravené formě," řekla Lucie Křížová, chovatelka antilop. 

Jihoafričtí nepřežvýkaví sudokopytníci pekariové Wagnerovi si svojí obvyklou stravu v podobě mrkve, brambor nebo salátu zpestřili tentokrát velikonočními přírodně barvenými vejci a i v Údolí slonů bylo na velikonoční pondělí veselo a hravo.

"Svátky vnímáme jako křesťanskou tradici, ale těm slonům samozřejmě víra nic neříká, takže je to taková oslava jara a primárně tam hraje roli vrbové proutí, ať už teda pomlázky, ale i různé vrbové vejce plněné senem a ovocem," řekl Martin Kristen, chovatel slonů. 

No a na čerstvém vrbovém proutí v podobě pomlázek nebo věnců si pak při velikonočním enrichmentu pochutnaly i hutie kubánské.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu