• Načítám...
>

Cyklodepo má úspěch. Praha plánuje vybudovat další

  • 7. května 2021,
  • 11:50,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

V listopadu loňského roku bylo na pražské Florenci otevřeno první městské cyklodepo, určené pro rozvoz zásilek po centru města na nákladních elektrokolech. Za necelého půl roku fungování, doručili kurýři již více než 30 tisíc zásilek a najezdili přes 13 tisíc kilometrů. Praha tak po úspěšném pilotním projektu připravuje další cyklodepo na Smíchově.

Reklama

Od listopadu loňského roku je v provozu první cyklodepo určené pro rozvoz zásilek po centru města na nákladních elektrokolech. Za necelého půl roku fungování, doručili kurýři již více než 30 tisíc zásilek a najezdili přes 13 tisíc kilometrů. 

"Ten provoz, tak se ukázal, že byl velice úspěšný a je velice úspěšný a může pokračovat dále. To cyklodepo využilo velice vhodné polohy. Blízko, v podstatě ve středu města, uvnitř pražské památkové rezervace nebo na jejím okraji. Zároveň v poloze na hlavní komunikační síti, na městském okruhu," konstatoval Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. města Praha.

Z cyklodepa kurýři rozváží v průměru 300 balíčků za den. Tento úspěch, podle slov náměstka primátora Adama Scheinherra, ukazuje, že zřizování takových cyklodep má smysl. Hlavní město proto plánuje vybudovat další.

"Pracujeme na tom, aby letos v létě vzniklo již druhé cyklodepo. Opět v blízkosti městského okruhu, tentokrát na Andělu. Opět to bude na místo parkoviště, které bylo ve správě TSK," přiblížil Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. města Praha.

"Máme velkou radost, že teď vznikne to cyklodepo na Andělu. Rozhodně budeme uvažovat ještě, postupně uvažovat o nějakých dalších možných lokalitách v Praze, kde by to bylo možné rozvíjet," doplnil Ondřej Boháč, ředitel IPR hl. města Prahy.

Lokalita Anděl je dobře dostupná pro dodávky, které zde budou překládat zboží, jelikož se nové depo bude nacházet přímo pod městským okruhem. Kurýři tak mohou jednoduše obsloužit i druhý břeh řeky. Depo vybuduje TSK, která od 1. května převezme také kompletní správu a provoz cyklodepa na Florenci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu