• Načítám...
>

Po půl roce se otvírají muzea, galerie a památky

  • 7. května 2021,
  • 8:00,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Pražská muzea, galerie a památky pomalu otevírají své brány pro veřejnost. Navštívit můžete například Petřínskou rozhlednu, mostecké brány nebo Staroměstskou radnici. Novinkou je, že do těchto objektů můžete nově koupit vstupenku on-line.

Reklama

Některá pražská muzea, a také památky, se otevřely pro veřejnost. Je mezi nimi třeba také osm objektů, které spravuje městská organizace Prague City Tourism.

"My máme otevřeny všechny naše objekty, které spravujeme. Je to Petřínská rozhledna se zrcadlovým bludištěm, obě mostecké věže na Karlově mostě, Svatomikulášská městská zvonice, Prašná brána, Staroměstská radnice a Novomlýnská vodárenská věž," konstatovala Klára Malá, tisková mluvčí Prague City Tourism.

"Ve chvíli, kdy je Praha téměř bez turistů, tak si Pražané můžou své město užít a vychutnat si, to co tady celou tu dobu máme. To bohatství. A možná si toho tolik nevšímáme," uvedla Hana Třeštíková, radní hl. města Prahy.

Návštěvníci se musí řídit hygienickými opatřeními. Musí nosit respirátory, dodržovat rozestupy a zároveň bude i regulována kapacita jednotlivých památek.

"Novinkou je, že si mohou koupit vstupenky on-line na všechny naše objekty. Dále tam je plno slevových akcí, kombinovaných vstupných. My se nacházíme teď na Staroměstské mostecké věži. Tak například když půjdete sem, tak potom máte automaticky padesáti procentní slevu na druhou mosteckou věž. Pro návštěvníky pro tento rok nově připravujeme komentované prohlídky na všechny naše objekty. To znamená že buďto si můžete v rámci nějaké procházky po Praze domluvit průvodce na individuální procházku, který vás doprovodí i na jednotlivé naše objekty a nebo máme v plánu, že v určité hodiny, speciálně o víkendu, budou komentované prohlídky v rámci toho vstupného," popsala Klára Malá, tisková mluvčí Prague City Tourism.

Třeba už zmiňovaná Staroměstská mostecká věž je považována za jednu z nejkrásnějších gotických staveb v Evropě a na její výzdobě se podílel sám Karel IV. Výjimečné na této věži jsou i krovy, které jsou původní, ze 14. století.

"A je tu krásný pohled na Pražský hrad, Karlův most, Vltavu a Hradčany," upozornila Klára Malá, tisková mluvčí Prague City Tourism.

Vyrazit ale můžete třeba na výstavy v Národním muzeu, na Pražském hradě nebo v Galerii hlavního města Prahy.

"Mimo jiné na výstavu Františka Skály tady na Staroměstském náměstí v Domě U Kamenného zvonu," vybídla k návštěvě Hana Třeštíková, radní hl. města Prahy.

Muzeum hlavního města Prahy zase nabízí výstavu věnovanou sto letům divadla Říše loutek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu