• Načítám...
>

Projekt Počítače dětem pomohl další rodině

  • 18. května 2021,
  • 10:54,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

V rámci projektu Počítače dětem, za kterým stojí Nadační fond IT People, mohl být díky spolupráci několika lidí předán konkrétní rodině dar v podobě výpočetní techniky. Počítač a notebook obdržela sociálně slabší rodina s pěti dětmi za účasti projektové manažerky nadačního fondu, patronky projektu Báry Hrzánové a našeho štábu.

Reklama

Ještě nedávno bydleli v ubytovně. Nyní mají díky pomoci těch správných lidí svůj byt a jejich životní úroveň se pozvolna stabilizuje. K tomu všemu se sedmičlenná rodina Marcova navíc stala součástí projektu Počítače dětem, za kterým stojí Nadační fond IT People. Díky jeho podpoře sociálně slabších rodin obdrželi Marcovi dárek v podobě výpočetní techniky.

"Dnes díky projektu Počítače dětem jsme mohli předat počítač a notebook rodině, který zajistí jejich dětem možnost připojit se k online výuce, ale zároveň taky dělat domácí úkoly a vůbec se digitálně vzdělávat, protože digitální gramotnost u dětí je naprosto zásadní pro jejich budoucnost," říká projektová manažerka Nadačního fondu IT People, Nikol Nevoránková.

Do této chvíle se Alex, Bruno, Sára a Charlotka během distanční výuky nebo plnění domácích úkolů dělili o jediný tablet. Nová zařízení jim tak nepochybně pomohou minimálně zefektivnit či zjednodušit studium a přípravu do školy.

"Já mohu říct za sebe a za celou svoji rodinu, že se jedná o krásný projekt. Musím vzkázat divákům, že tato myšlenka, která se zrodila, včetně mentora paní Hrzánové, je velký přínos pro rodiny, které si to nemohou dovolit a jsou sociálně slabší. Bohužel mezi ně patříme i my. Za sebe, za děti a za rodinu tak mohu jedině poděkovat. Děkuji," neskrýval svou upřímnou radost otec rodiny Bruno Marco.

Právě herečka Bára Hrzánová se stala patronkou projektu. 

"Počítače dětem si myslím, že je velice bohulibý spolek a bohulibá činnost. Protože ti, co mají něčeho víc a už to třeba nepotřebují, ale stále je to funkční, oni to od nich berou a dávají to těm, kterým se to nedostává. A to si myslím, že kdyby to dělal každý, tak bychom se měli zase trochu lépe všichni," myslí si herečka, zpěvačka a patronka projektu Počítače dětem Bára Hrzánová.

Nadační fond IT People byl založen v roce 2013. Zabývá se projekty na podporu informačních a komunikačních technologií a přibližuje je dětem a studentům. 

"Nadační fond IT People realizuje celou řadu projektů, například tábory, kdy se snaží přiblížit dětem IT nebo jsou to potom různá vzdělávací střediska a další," doplňuje Nikol Nevoránková z Nadačního fondu IT People.

Samotný projekt Počítače dětem je jedním z těch posledních. Jeho cílem je zajistit rovný přístup ke vzdělání všem dětem. Počítače, notebooky a jiná podobná zařízení dostává nadační fond od dárců, kterými jsou někdy jednotlivci, jindy firmy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu