• Načítám...
>

Náplavky budou klidnější

  • 2. června 2021,
  • 14:53,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Klidnější náplavka. Tak by se dala charakterizovat programová koncepce pražských náplavek pro tento rok. Konat se tu budou spíše menší akce a změn se dočkaly i kotvící lodě.

Reklama

Pražské náplavky představily programový koncept na letošní sezónu. Ta má být oproti předchozím o poznání klidnější. 

"Tu náplavku chceme mít takovou kultivovanější a kulturnější právě i z důvodu pro klid místních. My jsme to dlouhodobě řešili s paní starostkou Černochovou a s radním pro bezpečnost Prahy 2 - panem Zunou, kteří historicky tady měli problémy mnohdy s tím ruchem. Letošní akce jsou spíše koncipovány i na tom hořejším nábřeží, to znamená na té straně náplavky k Praze 5. Bude tam celá řada food festivalů," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy. 

Program je zaměřený spíše na menší akce. Ty větší, jako jsou např. koncerty a podobně, se budou konat vždy pouze jednou měsíčně.

"Festival otevřených dílen, který proběhne na Hořejším nábřeží, divadelní festival Arena, který děláme ve spolupráci s lodí Tajemství Bratří Formanů a určitě koncert PSH, který proběhne v září, pražské Primátorky, RegioNáplavka, což jsou vlastně regionální trhy, protože jsme si řekli, že zkusíme jít jinou cestou, než jsou klasické food festy, které už všichni znají," řekl Petr Hozman, kurátor náplavek. 

"1. června se zde bude konat Velký dětský den, který by měl být zaměřen i na takovou edukativní formu, jak se děti mají chovat k vodě, řece, jak se mají chovat ke zvířátkům, to znamená třeba jak krmit labutě, protože ty labutě nemůžete krmit úplně vším, aby přežily," řekl Jan Chabr. 

Zároveň došlo také k několika změnám ohledně kotvení lodí. Lodě jsou ukotveny v jiném pořadí, než tomu bylo v předchozích letech. Důraz byl kladen také na to, aby všechny lodě nesloužily pouze jako bary či restaurace. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu