• Načítám...
>

Pražská plynárenská pomáhá v Národním očkovacím centru

  • 2. června 2021,
  • 17:14,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Národním očkovací centrum má vysoký kredit a to hned z několika důvodů. Jedním z nich je i pomoc společnosti Pražská plynárenská. Vozy této společnosti na stlačený plyn pomáhají od O2 arény odvážet například seniory nebo osoby se sníženou mobilitou.

Reklama

V Národním očkovacím centru v pražském O2 universum se očkuje naplno. Svou ruku k dílu tu přiložila i Pražská plynárenská. Ta totiž pomáhá s dopravou seniorů nebo osob se sníženou mobilitou.

"Než se otevřelo Národní očkovací centrum, v době příprav nás oslovili s nabídkou z Pražské plynárenské, s tím že by mohli zajistit v nějakém omezeném množství odvoz imobilních, kteří se přijdou očkovat do Národního očkovacího centra. Nám to přišlo jako velmi vítaná pomoc, protože to vlastně pomohlo přispět ještě vyššímu kreditu Národního očkovacího centra," řekla Jitka Zinke, mluvčí Ústřední vojenské nemocnice. 

K dopravě z očkovacího centra využívala Pražská plynárenská vozy na stlačený zemní plyn, takzvané CNG. Tedy vozy, které jsou nejen ekonomicky výhodné, ale i ekologické.

"Hostesky přímo zde v Národním očkovacím centru si vytipovaly imobilní občany a potom s nimi komunikovaly s nabídkou, že pokud nemají domů odvoz a rádi by to uvítali, tak že jim zajistí ten odvoz," řekla Jitka Zinke. 

"Tato akce se setkala s poměrně příznivým ohlasem a můžu říci, že tímto způsobem se podařilo rozvést v řádu několika stovek očkovaných," řekl Miroslav Vránek, tiskový mluvčí Pražské plynárenské. 

Automobily byly připraveny tak, aby byly dodrženy veškeré hygienické požadavky.

"Prostor řidiče je oddělen od prostoru s pasažéry plexisklem, samozřejmě jsou roušky a ty vozy jsou průběžně dezinfikovány," řekl Miroslav Vránek. 

Odvoz až domů z očkovacího centra využili i paní Helena a pan Karel.

anketa

V Národním očkovacím centru v pražských Vysočanech denně naočkují několik tisíc lidí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu