• Načítám...
>

Orionka může sloužit kultuře nebo sociálním službám

  • 8. června 2021,
  • 20:39,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Areál tramvajového a trolejbusového Vozovny Orionka je už dlouhá léta bez využití, to by se mělo ale už brzy změnit. Hlavní město plánuje areál pronajmout. Ten by pak mohl sloužit kultuře, sportu nebo sociálním službám.

Reklama

Historicky a architektonicky významný areál Vozovny Orionka by se měl dál rozvíjet. Areál v Praze 10 je za poslední dekádu takřka nevyužívaný. To by se brzy mělo změnit. Praha plánuje objekt od dopravního podniku odkoupit.

"Jedná se o tři veliké haly a zázemí pro tyto haly a už téměř rok pracujeme na popsání toho, co by v tomto areálu mohlo být, jak by mohl fungovat. Samozřejmě dbáme na to, aby byl i ideálně soběstačný," řekla Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy.

Na místě by mohl vzniknout prostor pro uměleckou a gastronomickou scénu pod širým nebem, případně i komunitní zařízení zahrnující program pro seniory a děti.

"Tím, že najdeme různé kulturně - společenské aktivity doplněné komerčními aktivitami a vlastně ten areál - tam bychom chtěli vysoutěžit jednoho provozovatele, který se o to bude starat," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Do konce roku by pak mělo být jasné, jakým způsobem se Vozovna Orionka promění a jaké služby pro veřejnost zde vzniknou.

"Bude záviset na tom záměru, který tam zvítězí, jak dlouhou dobu bude potřebovat k nějaké nezbytně nutné rekonstrukci. Kdyby šlo vše tou optimální variantou, tak možná už můžeme mít něco v příštím roce," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy. 

Hlavní město Praha rovněž počítá se zastoupením funkce, která bude připomínat bývalé využití objektu jako vozovny tramvají a trolejbusů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu