• Načítám...
>

Praha podpoří rekonstrukce sportovišť

  • 16. června 2021,
  • 22:48,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Celkem 12 městských částí si rozdělí 87 miliónů korun. Ty jsou určené na rekonstrukci starých sportovišť, či na vybudování nových.

Reklama

Pražští radní schválili investiční dotace na rekonstrukci starých a vybudování nových sportovišť. Jedná se o částku v celkové výši 87 miliónů korun.

"Jedná se o projekty, které by měly být, podle stavu stavební připravenosti, už vlastně letos buďto dokončeny nebo alespoň by mělo být kopnuto do země. Jde o to, abychom na základě i usnesení výboru pro sport, myslím, že z února letošního roku, který vlastně vyzval zastupitelstvo k tomu, abychom více podpořili návrat dětí ke sportu. Tak v rámci těchto investic podporujeme hlavně právě rekonstrukce školních hřišť anebo výstavbu nových hřišť pro veřejnost," uvedl Vít Šimral, radní hl. města Praha.

Dotace jsou určeny pro celkem 12 městských částí. Například v Praze 6 plánují vybudovat novu pumptrackovu dráhu.

"Pro nás je to určitě obrovská pomoc, za kterou je třeba Praze poděkovat. My máme takový participativní projekt. Jmenuje se Nápad pro Šestku. A do něho lidé hází své nápady, které radnice potom realizuje. A jeden z těch vítězných nápadů byl i pumptrack tady v Podbabě, na který se město rozhodlo nám přispět osm set tisíc korun, což je většina těch peněz, které my na to potřebujeme. My teď máme hotový projekt. Žádáme o povolení. A tady v těch místech za mnou, právě by ta dráha měla v nejbližší době vzniknout," zdůraznil Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6.

"V oblasti Řeporyjí a na Lužinách se to týká výstavby nového, respektive opravy a rozšíření starého skateparku. Na Praze 14 vznikne bikepark a další," dodal Vít Šimral, radní hl. města Praha.

Dotace půjdou také například městským částem Praha 9, Praha 18, Klánovice nebo Lysolaje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu