• Načítám...
>

O prázdninách budou jezdit po Praze dvě historické linky

  • 22. června 2021,
  • 15:06,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Během července a srpna budou po metropoli jezdit nové historické linky: 42 a 43. Ty budou jezdit systémem Hop-On, Hop-Off a budou určeny především pro turisty, když spojí hlavně známé památky.

Reklama

Dlabačov - právě odtud bude od 1. července až do 31. srpna vyjíždět historická turistická tramvajová linka číslo 42. Ta propojí známé pražské památky.

"Je to systémem Hop On - Hop Off. Koupíte si vstupenku a můžete s ní popojíždět celý den po nejrůznějších místech v centru Prahy," upozornila Hana Třeštíková, radní hl. města Prahy.

Celodenní jízdenka bude stát dvě stě korun a tramvaj bude jezdit v půlhodinových intervalech. Linka 42 pojede například kolem Pražského hradu, Národního muzea, Národního divadla nebo Karlova mostu.

"Zároveň tam budou mít tu přidanou hodnotu, že nejenom se projedou a budou mít okolo sebe ty významné stavby, o kterých si budou moci poslechnout v audio-průvodci, ale zároveň vlastně pro ně ta jízda bude samotná zážitkem, protože na ty jízdy budeme nasazovat historická vozidla," upozornil Adam Scheinherr, náměstek primátora h. měst Prahy. 

O víkendech, státních svátcích a každou středu, bude v provozu i další historická linka s číslem 43. Ta bude jezdit ze Střešovické vozovny k holešovickému planetáriu a zpět. A na jaká tramvajová vozidla se turisté a návštěvníci metropole mohou těšit?

"Budou to jak ta nejstarší vozidla z dob Rakouska-Uherska, takové ty dřevěné vozy, až po ty řekněme v uvozovkách moderní, ale designové. Vozidla Tatra T1, T2 a T3, které máme zachovány a rekonstruovány v té původní podobě," dodal Adam Scheinherr, náměstek primátora h. měst Prahy. 

Jak už bylo řečeno, pro centrující je připraven i audio- průvodce v češtině či angličtině. A poslouchat ho mohou prostřednictvím aplikace Prague Trips.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu