• Načítám...
>

Senioři mohou prožít Léto v botanické zahradě

  • 30. června 2021,
  • 8:57,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Botanická zahrada hl. m. Prahy připravila pro seniory akci s názvem Léto v botanické zahradě. Jedná se o komentované prohlídky s průvodcovskou službou zdarma. Cílem je během hodinové prohlídky představit lidem, starším šedesáti let, celou zahradu, včetně skleníku Fata Morgana.

Reklama

Speciální sérií hodinových prohlídek, má pro seniory připravenu Botanická zahrada hl. m. Prahy. Jejich cílem je představit lidem, starším šedesáti let, všechny zdejší expozice, včetně severní části zahrady a skleníku Fata Morgana. 

"Zajímavostí je doufáme plno, které se právě dozví senioři během těch návštěv. Ale mohou se podívat i na místa, která třeba tradičně nenavštěvují. A to je třeba medonosná expozice, kde jsou medonosné rostliny a včely. Případně je pozveme i do expozice výroby vína," uvedla Eva Novozámská, metodik Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Tam se návštěvníci mohou, ve Vinici sv. Kláry, seznámit s různými odrůdami.  

"Je to vlastně novinka. Nikdy jsme takovou akci zatím nepořádali. A máme možnost ji uskutečnit díky podpoře hlavního města Prahy, od kterého jsme získali finanční podporu," upozornila Eva Novozámská, metodik Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Prohlídky pro seniory, Léto v botanické zahradě, probíhají během července, srpna a září. Konají se ve čtvrtek od 14 a 16 hodin.

"Akce Léto v botanické zahradě vlastně zahrnuje komentované prohlídky, kdy senior zaplatí pouze padesát korun vstupné do venkovní expozice, sedmdesát pět korun do skleníku Fata Morgána. A průvodcovskou službu má zdarma," dodala Eva Novozámská, metodik Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Tedy neváhejte a poodhalte tajemství jednotlivých expozic a poznejte zajímavé rostliny pražské botanické zahrady i s jejich příběhy. Všechny potřebné informace ke speciálnímu programu pro seniory jsou uvedeny na webových stránkách botanické zahrady. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu