• Načítám...
>

Milovníci vína si přijdou na své v Botanické zahradě

  • 13. srpna 2021,
  • 15:40,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

I v letošním roce připravila Botanická zahrada Praha, v pražské Troji, hned několik vinařských akcí. Například tradiční vinobraní letos nahradí Oslavy sklizně na vinici sv. Kláry. A těšit se můžete i na den Rulandského modrého.

Reklama

I v letošním roce připravila Botanická zahrada Praha, v pražské Troji, hned několik vinařských akcí. Už ve středu 18. srpna se mohou milovníci vina těšit na den Rulandského modrého.

"A mohou se těšit na vše, co se týká této neskutečné odrůdy. To znamená ochutnávku několika ročníků našeho Rulandskéh modrého. Potom povídání o Rulandském modrém. Bude tam v podstatě mnoho vína a mnoho jídla," upozornil Martin Beránek, kurátor vinice sv. Kláry.

Této odrůdě se na vinici sv. Kláry skvěle daří a vyrábí tu z ní několik druhů vína.

"Rulandské modré je skvělé v tom, že z toho můžete udělat ať už klasiku- červené víno, můžete z toho udělat růžové víno, můžete z toho udělat klaret, tedy bílé víno z modrých hroznů. A samozřejmě v Champagne se z toho vyrábějí i šumivá vína, takže fakt skvělá odrůda. A v podstatě už i Karel IV. věděl, co si sem má z Francie dovézt. Jenom krátce z historie. Už na Mělníce pod zámkem je terasa, kde je napsáno Chambertin 1348. V podstatě rok, kdy sem nechal Karel IV. dovézt Rulandské modré," popsal  Martin Beránek, kurátor vinice sv. Kláry.

Tradiční vinobraní letos nahradí Oslavy sklizně na vinici sv. Kláry. Ty jsou naplánovány na víkend 18. a 19. září.

"Je to v podstatě vyvrcholení vinařské sezóny, kdy se oslavuje sklizeň hroznů. A stejně jako u toho Rulandského modrého na návštěvníky čeká mnoho vína, mnoho jídla a pokud počasí dá, pevně v to doufám, tak i mnoho burčáku," dodal Martin Beránek, kurátor vinice sv. Kláry.

Chybět nebudou doprovodné aktivity pro malé i velké a pestrý hudební program na pódiu. Zaposloucháte se, se sklenkou v ruce, do rytmu funku nebo jazzu, a to jak na samotné vinici, tak v rozkvetlé Ornamentální zahradě. Program bude probíhat po oba víkendové dny od 10 do 18 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu