• Načítám...
>

AKCE CIHLA pomáhá lidem

  • 17. srpna 2021,
  • 13:34,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

21. ročník AKCE CIHLA byl odstartován. Přijít si zakoupit cihlu můžete, do pražské ulice Na příkopě, prakticky kdykoli. Prodejní stánek tu bude otevřený, 24 hodin denně, až do poloviny září.

Reklama

22. ročník AKCE CIHLA byl odstartován. Podpořit tento projekt můžete v Praze, v ulici Na příkopě, kde si můžete zakoupit cihlu prakticky kdykoli. Stánek tu je totiž otevřen nonstop.

"Tato akce je benefiční sbírka a je to vlastně známý model z ciziny. Tam je známý jako:Buy a Brick be a Brick. Což znamená, že si koupíte cihlu, nějak si ji personifikujete a za ty vytěžené peníze, z těch cihel, se opravují, staví nějaké objekty, které slouží sociálním věcem, popřípadě kultuře. U nás, my máme Akci Cihla a děláme ji už dvacet dva let. A z Akce Cihla, z této sbírky, my opravujeme a stavíme chráněná bydlení, sociálně terapeutické dílny a další věci, které slouží lidem s mentálním postižením," vysvětlila Gabriela Štěpánková, ředitelka Portus Praha.

Už 16. rokem je patronkou projektu herečka Simona Stašová.

"Já to říkám s nadsázkou, že si nahoře, jakoby se dalo říci, až tam zaťukám nahoře, tak řeknu: Já jsem nebyla tak špatný člověk. A všechny moje hříchy budou smazané.  A ten svatý Petr řekne: No, tak dobře, tak já tě tedy k tomu Pánu Bohu vezmu, ale taky si dělala věci...No ale když už jsi opravdu dělala ty charity, tak pojď, tak sem patříš. Ne. Já si dělám legraci, ale mám z toho dobrý pocit. A ono dnes v životě mít z něčeho dobrý pocit, to je velký luxus," řekla Simona Stašová, herečka.

Stánek bude v ulici Na příkopě umístěný až do 10. září. Lidé mohou ale pomoci také zakoupení tzv. e-cihly, a to prostřednictvím stránek projektu AKCE CIHLA.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu