• Načítám...
>

Praha se připravuje na návrat žáků do škol

  • 30. srpna 2021,
  • 17:07,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Návrat žáků do školních lavic se nezadržitelně blíží. Hlavní město se spolu se školami připravuje na začátek školního roku. V pětině pražských škol se bude testovat takzvanou PCR metodou. Na některé školy dorazí i očkovací autobus.

Reklama

Školy v hlavním městě intenzivně řeší návrat žáků. Ti se budou muset na začátku školního roku testovat. Ve většině ze škol se bude testovat třikrát, takzvanou antigenní metodou, pětina pražských škol pak využije takzvané PCR testy. Těmi se, podle vládního rozhodnutí, bude testovat jen dvakrát. Výhody této metody jsou přesnost a nenáročnost odběrů. Nevýhodou pak vyšší finanční náklady.

"Ozvalo se nám osmdesát tři škol, takže ta čísla hovoří jasně. O testování PCR je tady velký zájem," konstatoval Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

"To je forma náročnější na administrativu i logistiku s tím, že my jsme skutečně dnes, operativním rozhodováním rady, přijali do rozpočtu hlavního města právě finance, které přišly ze státního rozpočtu na proplacení těch PCR testů z jarního testování. To znamená, že nyní by už měly jít na účty škol," upozornil Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Testování bude probíhat podobně jako na jaře. Antigenně, samovýtěrem z nosu a PCR metodou pomocí slin.

"Jsou to tedy plivací testy. Ať už tedy tou formou toho plivnutí nebo ocumlání té testovací sady," konkretizoval Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

"My i posíláme do škol náš očkovací autobus. Zatím projevily zájem čtyři školy, kde tedy bude přistaven náš očkovací autobus a bude tam provedeno hromadnější očkování," upozornil Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Hlavní město se připravuje i na případnou distanční výuku. Během letních prázdnin tak věnovalo školám 140 vyřazených, magistrátních počítačů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu