• Načítám...
>

Klusácké derby má vítěze, stal se jím Kane Fortuna

  • 5. září 2021,
  • 19:54,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

V Chuchle Areně Praha se běželo Derby hlavního města Prahy. Záštitu, nad nejvýznamnějším závodem, převzal primátor hlavního města Prahy. Celkem devět závodů absolvovali klusáci všech věkových kategorií.

Reklama

Jedenáctý klusácký dostihový den v Chuchle Areně Praha je nejvýznamnějším dnem dostihového roku. Koná se pod záštitou hlavního města Prahy a na pečlivě upravenou dráhu vyrážejí ti nejlepší koně se svými jezdci. K vidění bylo celkem devět závodů. Nad tím nejdůležitějším, Derby hlavního města Prahy, převzal záštitu pražský primátor. Běželo se na dráze dlouhé 2180 metrů. Vítězem byl favorit, čtyřletý Kane Fortuna a jeho jezdec, trenér a majitel v jednom, Zdeněk Škobis.

"Bylo to dnes hodně... No, ten dostih byl takový celý zvláštní a měl jsem trošku strach, že bych mohl prohrát," přiznal Zdeněk Škobis, žokej.

V patách mu totiž byl Perceval. Nakonec si ale Zdeněk Škobis, třetí vítězství v Derby hlavního města Prahy, přece jen připsal. Kromě toho se mu dařilo v dalších třech dostizích. Během klusáckého klání tak získal celkem čtyři prvenství. A takto hodnotí svého koně, držitele trojkoruny Pamina, se kterým dojel jako první do cíle v dostihu o Velkou cenu Lucky Fortuny.

"Šel skvěle. Musím říci, že jsem byl sám překvapen. On mu chyběl dostih, on dva měsíce nestartoval a chyběl mu dostih. Před čtrnácti dny běhal po dvou měsících. Tam se rozběhal a dnes jste viděla, že šel fakt skvěle," popsal Zdeněk Škobis, žokej. 

"Samozřejmě i další koně, dalších ročníků, dnes měli významné dostihy. Ať už to byla Cena Labirinta nebo Velká cena tříletých pro jedničkové koně, Středoevropská cena," doplnila Helena Pokorná, sekretářka České klusácké asociace.

Atraktivní rámcový program obsahoval vrcholy pro všechny věkové kategorie klusáků, pocházejících z celé Evropy. Původ tak koně mají třeba ve Švédsku, v Nizozemsku, ve Francii, v Rakousku či Německu. A právě odtud je vítěz Derby hlavního města Prahy  valach Kane Fortuna. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu