• Načítám...
>

Ve Vršovicích vznikne nová multifunkční hala

  • 7. září 2021,
  • 22:42,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Rada hlavního města Prahy schválila záměry na vypracování projektové dokumentace pro novou sportovní výstavbu. V následujících letech by tak měla například u Gymnázia Přípotoční vyrůst nová multifunkční hala.

Reklama

Podle Magistrátu hlavního města chybí Praze víceúčelové sportovní haly. Proto, v následujících letech, počítá s výstavbou jedné, pro tři tisíce diváků, ve Vršovicích v Praze 10. 

"U Gymnázia Přípotoční vznikne víceúčeloví hala na míčové sporty, která bude sloužit nejenom gymnáziu, ale i místním sportovním klubům a široké veřejnosti. Kromě samotné haly by ve stejné budově mělo vzniknout i podzemní parkování tak, abychom sanovali potřeby parkování i místním obyvatelům," vysvětlil Vít Šimral, radní Magistrátu hl. m. Prahy.

Na novou halu byla již vytvořena koncepční studie, která je, podle magistrátu, spíše objemová. Konkrétní vzhled bude jasný po architektonické soutěži, která proběhne v příštím roce. 

"Jsou tam dva sály. Tedy velká v podstatě ta hala, tedy hlavní asi pro pět set diváků. A pak jsou tam po straně v podstatě, vlevo i vpravo. Na jedné straně je konferenční sál, na druhé straně je tréninková hala, ještě taková. Všechno by se to tam vešlo. Je to promyšlené. Projekt se mi velmi líbil," uvedl Roman Vlček, ředitel Gymnázia Přípotoční.

Nová multifunkční hala by měla nahradit současné parkoviště a celkově tak zlepšit vzhled Vršovické ulice.

"Plánovaný harmonogram je v roce 2022 vytvořit projekt, na základě soutěže, a následně v průběhu dalších tří až čtyř let realizovat samotnou stavbu," doplnil Vít Šimral, radní Magistrátu hl. m. Prahy.

Novou halu by tak ocenila nejen veřejnost a obyvatelé Prahy 10, ale hlavně studenti gymnázia, ve kterém jsou i sportovní třídy. V těch v minulosti studovali třeba Tomáš Satoranský, nebo Barbora Špotáková.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu