• Načítám...
>

Po roční pauze bude v Praze Febiofest

  • 8. září 2021,
  • 0:44,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Po osmadvacáté se bude konat Mezinárodní filmový festival Febiofest. Letos návštěvníky čeká stovka novinek, a také častější reprízy. Diváci uvidí i oscarový film.

Reklama

Tradičně se Mezinárodní filmový festival Febiofest konal na jaře. Loni, kvůli koronakrizi, nebyl vůbec. Letos se z jarního termínu přesouvá. Diváci si tak filmy vychutnají 17. - 24. září v Praze, později i v ostatních regionech. 

Festival zahájí nejnovější snímek Woodyho Allena s názvem Festival pana Rifkina a konečně přijde řada také na film Karel o zpěváku Karlu Gottovi. Ten měl původně zahajovat loňský ročník.

"Program je, bych řekl, takový koncentrovanější. Je menší, než bývá obvykle, protože jsme museli vytvořit v kinech podmínky, aby se diváci vzájemně, po představeních jednotlivých projekcí, nepotkávali. Takže jsou větší časové rozestupy projekcí. Ale na druhé straně zase, některé filmy, právě kvůli tomu, opakujeme vícekrát, než je to obvyklé. A každý film má vlastně tři reprízy. Ta nabídka je o něco nižší. Bude to přes sto filmů," popsal Fero Fenič, prezident Febiofestu.

Soutěžit se letos bude ve čtyřech kategoriích a již podruhé také v kategorii Soutěž komedií. Letošním čestným předsedou je Michael Kocáb. Nebudou chybět ani další hvězdní hosté.

"Kromě českých delegací přivítáme i zahraniční hosty. A bude to slavná, maďarská herečka Alexandra Borbély, americko-anglický režisér Stephen Daldry, kterého určitě diváci znají z filmu The Hours nebo Billy Elliot," konkretizovala Marta Švecová, programová ředitelka Febiofestu.

Těšit se můžete i na bohatý doprovodný program.

"Diváci se mohu těšit jak na Culinary Cinema, tak na Tygři Night seskupení Tři tygři, kupříkladu. Ve Slovenském domě bude po čas festivalu  chill out zóna s hudbou. Takže budeme rádi, když všichni dorazí," upozornila Marta Švecová, programová ředitelka Febiofestu.

Vstupenky a veškeré informace najdete na stránkách febiofest.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu