• Načítám...
>

Praha bude mít nové P+R parkoviště

  • 13. září 2021,
  • 15:44,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Rada hl. m. Prahy vybrala zhotovitele pro P+R parkoviště v Nových Butovicích. V rámci nového, parkovacího domu v Petržílkově ulici vznikne asi 400 parkovacích míst.

Reklama

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila velký krok pro další navýšení počtu P+R parkovišť v Praze. Vybrala totiž zhotovitele pro parkoviště v Petržílkově ulici v Nových Butovicích.

"Vítěznou nabídku podala firma Parkovací dům Petržílkova, což je sdružení firem Metrostav a Trigema. Nabídku podali ve výši 292 miliónů 747 tisíc korun bez DPH," uvedl Adam Scheinherr, náměstek primátora pro dopravu.

V rámci vícepodlažního parkovacího domu bude k dispozici asi 400 parkovacích míst, z nichž právě polovina by měla být využita pro P+R záchytné parkování. Druhá půlka bude následně k dispozici rezidentům. Praha tedy pokračuje v navyšování počtu parkovacích stání. 

"V posledních dvou letech jsme zprovoznili něco okolo pěti stovek parkovacích stání. V rámci, hlavně plošných parkovišť, to byla například parkoviště Jankovcova, parkoviště u Nádraží Braník, parkoviště na Opatově," připomněl Adam Scheinherr, náměstek primátora pro dopravu.

Pokračuje taktéž výstavba parkovacího domu v Hostivaři a dokončuje se stavba parkoviště Černý most III. Stavba P+R parkoviště v Nových Butovicích by měla započít co nejdříve.

"My jsme dnes vybrali zhotovitele. Pak je tam čtrnáctidenní lhůta na odvolání ostatních účastníků. Pokud se vše povede, tak poté můžeme podepsat smlouvu," doplnil Adam Scheinherr, náměstek primátora pro dopravu.

Stavba parkoviště začne, v ideálním případě, ještě letos v listopadu. Nejpozději pak na jaře příštího roku a potrvá zhruba rok a půl.

  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu