• Načítám...
>

Praha očkuje imobilní osoby v domácnostech

  • 16. září 2021,
  • 15:27,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Ohrožené a starší osoby se nechaly očkovat proti koronaviru již přibližně před půl rokem. Momentálně se mluví o třetí dávce, přitom jsou ale stále občané, kteří by se chtěli nechat naočkovat, ale nedostali možnost se dostat ani k první dávce. To se v současnosti snaží Magistrát hlavního města Praha změnit.

Reklama

Nechat se naočkovat proti Covidu-19 už není pro většinu obyvatel problém. Stále se ale najdou občané, kteří ze zdravotních důvodů do očkovacích center dojít nemohou. Pro ty zajistil Magistrát hlavního města Praha, ve spolupráci s Českým červeným křížem a Sdružením praktických lékařů ČR očkovací týmy. Ty je navštěvují a v domácím prostředí aplikují vakcíny. 

"Vyjede tým v tom standardním složení: praktik, sestra a řidič z Českého červeného kříže. Ti jsou schopni, včera mně říkala paní doktorka Bezdíčková, že byli, myslím, u deseti lidí. Ta kapacita je malá, a to tedy z důvodu, že je potřeba po očkování počkat u toho člověka dvacet minut, třicet minut k ujištění se, že nedošlo k žádným nežádoucím účinkům, aby to bylo bezpečné. Nějakou dobu trvá prověření zdravotního stavu. Prostě je to zkrátka čas, který je potřeba tomu věnovat," vysvětlila Milena Johnová, radní hl. m. Prahy.

"My se teď nacházíme na návštěvě u osmadevadesátileté, nemobilní pacientky, která dosud nebyla očkována proti Covidu-19, ačkoli o to má zájem. Oslovila nás její rodina prostřednictvím Magistrátu hlavního města Prahy, ve spolupráci s kterým jsme nově vytvořili možnost mobilně očkovat, společně se Sdružením praktických lékařů ČR, a také Českým červeným křížem. Jsme hrozně rádi, že se nám, díky této příležitosti, podařilo k těmto lidem dostat a nyní je očkovat můžeme. Drtivá většina z nich je velice motivovaných k tomu očkování a dobře edukovaných. A velice tuto možnost vítají. Někdy už se pokoušeli mnohokrát se k tomu očkování dostat neúspěšně a mají opravdu radost, že třeba po půl roce, nebo tři čtvrtě roce, konečně se zdařilo jim to zařídit," popsala Ludmila Bezdíčková, lékařka mobilního očkovacího týmu. 

Zájemci o očkování se mohou přihlásit přímo v registračním a rezervačním systému na webu ockovani.praha.eu. Aplikují se vakcíny společností Johnson&Johnson a Moderna. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu