• Načítám...
>

Festival Čtení ve vlaku baví cestující už 8 let

  • 17. září 2021,
  • 9:53,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Osmým rokem se konal festival autorského Čtení ve vlaku. Během čtyř dnů zpříjemnilo cestujícím, na vybraných příměstských linkách, jízdu vlakem hned několik vybraných autorů, jejichž autogramiáda byla vyvrcholením celého festivalu.

Reklama

Na několika příměstských vlakových linkách se uskutečnil 8. ročník festivalu autorského Čtení ve vlaku. Akce vznikla jako zadání pro absolventskou práci pro studenty VOŠ Michael.

"My jsme zhruba před devíti lety vymýšleli zadání na absolventskou práci pro studenty VOŠ Michael a řekli jsme si, že by si to česká literatura zasloužila. Tak jsme vymysleli Čtení ve vlaku. Tenkrát jsme ještě laborovali nad názvem. Jestli Čtení ve vlaku nebo Čtení na kolejích. S tím, že vlastně koleje mohou mít různý význam. Takže z toho vzniklo Čtení ve vlaku," vysvětlila Monika Hrubešová, ředitelka školy Michael.

I letošní rok si mohli, na vybraných linkách, cestující užít autorské čtení mnoha známých, ale také začínajících autorů.

"Projelo se s námi nad třicet českých spisovatelů. Od těch známých, jako je třeba pan Viewegh nebo Halina Pawlowská, až po ty méně známé nebo ty, kteří se vlastně teprve učí. To jsou studenti Vysoké školy kreativní komunikace, kteří na literární akademii vlastně začínají, možná, svoji spisovatelskou dráhu,"připomněla Monika Hrubešová, ředitelka školy Michael.

Festival byl zakončený tradiční akcí, která se uskutečnila v budově pražského hlavního nádraží.

"Tady je autogramiáda. Právě za námi probíhá beseda scénáristky a spisovatelky paní Haliny Pawlowské, která je též vedoucí oboru scénáristika na VOŠ Michael, na akademii Michael. Dále Tomáše Třeštíka, který vedle své fotografické dráhy letos napsal svoji první knihu, jak tady říká. A též působí jako vedoucí pedagog, oboru fotografická tvorba, na akademii Michael," doplnila Monika Hrubešová, ředitelka školy Michael.

Prostor dostali také začínající spisovatelé a akce se zúčastnili i další významní hosté.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu