• Načítám...
>

Za přítomnosti hvězd byl zahájen 28. Febiofest

  • 18. září 2021,
  • 22:39,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Letos opět netradičně, až v půlce září, byl zahájen Mezinárodní filmový festival Praha Febiofest 2021. Návštěvníci se letos mohou opět těšit na řadu zajímavých filmů. Zahájení, už tradičně, provázela přítomnost mnoha významných osobností českého filmu.

Reklama

28. ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha Febiofest byl tradičně zahájen v Obecním domě, za přítomnosti mnoha známých osobností. 

Nechyběla herečka Daniela Kolářová, ani její kolega Jiří Mádl. Ten letos usedne do hlavní poroty. 

"Já si slibuji od toho to, že se ukáže, že lidé dál chtějí chodit do kina. Protože já, co teď vidím, my jsme teď měli premiéru filmu Deníček moderního fotra a prostě ta touha je obrovská. Prostě kino neumře, jak si to mnoho lidí myslelo, že umře příchodem televize, příchodem jiných věcí. Teď třeba koronavirovou krizí tím, že se začnou dívat na ty různé platformy. Ne. Prostě neumře," uvedl Jiří Mádl, herec a režisér.

Po červeném koberci se prošla i loňská vítězka ceny Kristián, Iva Janžurová. ta dorazila v doprovodu dcery Theodory.

"Přišla jsem si to dnes oslavit, protože když jsem dostala tu cenu, tak to bylo takové trošku improvizované, v tom novém nástupu covidu, a já jsem vlastně odešla domů a ani jsem nešla na recepci," konstatovala Iva Janžurová, herečka.

"Navíc, dnes ji dostane tvůj velice dobrý kamarád," upozornila Theodora Remundová, herečka.

"Vždyť já nevím, kdo ji dostane," reagovala Iva Janžurová, herečka.

"Jiží Lábus ji dostane," odhalil Marek Tereba, redaktor TV Praha.

"Fakt? To je krásný!," radovala se Iva Janžurová, herečka.

Ano, Jiří Lábus si odnesl cenu Kristián za celoživotní přínos české kinematografii.

"No, pro mě je to krásný pocit, protože když jsem si přečetl, kolik slavných filmových osobností už tuto cenu dostalo, tak je to pro mě velká čest se ocitnout mezi nimi. Je to krásné," konstatoval  Jiří Lábus, herec.

Kristiána si z Obecního domu odnesla i hvězda nejen slovenského, ale i českého filmu, Božidara Turzonovová. 

"Pocit je to takový milý, radostný a lichotivý. A je mi to milé a vzácné a vážím si toho," řekla Božidara Turzonovová, herečka.

A co by přál letošnímu ročníku, prezident festivalu Fero Fenič?

"Že snad proběhne v klidu, že přijde co nejvíce diváků, protože minulý ročník jsme, jako jedni z mála, ho zorganizovali. Z těch velkých, kulturních akcí jedině Febiofest, a tak to nebylo jako obvykle. Tak letos už se pokoušíme nějak vracet do normálu. Důležité je, že jsme tady, naši věrní fanoušci o nic nepřijdou a nabídka, kterou máme, je zajímavá," doplnil Fero Fenič, prezident Febiofestu,

A to zajímavé, co se nejen na červeném koberci bude dít, uvidíte už brzy. Febiofest trvá až do 24. září. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu